#Education
Target:
Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων
Region:
Greece

Στήριξη του δικαιώματος για παροχή δωρεάν συγγραμμάτων στους εισακτέους φοιτητές από κατατακτήριες εξετάσεις.

Σύμφωνα με το νόμο 4009/2011 (άρθρο 80 , παράγραφος 10) «Από το ακαδηµαϊκό έτος 2012-2013 δεν χορηγούνται δωρεάν έντυπα διδακτικά συγγράµµατα σε φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραµµα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου».

Συνεπώς, οι εισακτέοι μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων φοιτητές σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δε δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα και αναγκάζονται να επιβαρύνονται το κόστος αγοράς όλων των βιβλίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σπουδών τους , ένα κόστος που σε πολλά τμήματα είναι τόσο υψηλό που η συνέχιση των σπουδών γίνεται απαγορευτική.

Εμείς, οι επιτυχόντες μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, κάναμε την επιλογή του τμήματος εισαγωγής απολύτως συνειδητά και επιλέξαμε στοχευμένα την εισαγωγή αποκλειστικά σε αυτό, παρά τις δύσκολες συνθήκες που πιθανά αντιμετωπίζουμε (εργασία, οικογένεια , οικονομικές δυσχέρειες, ανεργία). Άρα, η βούλησή για μάθηση και γρήγορη ολοκλήρωση των σπουδών είναι ισχυρή.
Το βασικό μέσο για αυτό, είναι να έχουμε το αυτονόητο : δωρεάν συγγράμματα.

Δυστυχώς, μέσω του Ν.4009/2011 η Πολιτεία περιέκοψε συλλήβδην το δικαίωμα για δωρεάν συγγραμματα , σαν να επρόκειτο απλά για μια παροχή πολυτελείας και όχι για αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου κράτους που θέλει να επενδύσει στο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό του για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Με την υπογραφή μας ζητάμε την στήριξη του δικαιώματος των εισακτέων φοιτητών μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, να έχουν δωρεάν συγγράμματα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, όπως ακριβώς έχουν όλοι οι φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

GoPetition respects your privacy.

The Δωρεάν Συγγράμματα σε Φοιτητές από Κατατακτήριες Εξετάσεις petition to Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων was written by John Pappas and is in the category Education at GoPetition.