#Youth
Target:
Υπουργ. Εσωτερικών, Βουλευτές β' Θεσ/νίκης
Region:
Greece
Website:
denplironothermis.wordpress.com

Εμείς που υπογράφουμε αυτήν την έκκληση απευθυνόμαστε προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, τους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας β’ Θεσσαλονίκης Καράογλου Θεόδωρο, Αναστασιάδη Ιωάννη Σάββα, Μάρκου Δημοσθένη Αικατερίνη Γερασιμίδου Νικολάου Ελένη, Αμμανατίδου Ευαγγελία και Ξουλίδου Ιωάννη Σταυρούλα καθώς και το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμης.

Θεωρούμε ότι η απόφαση Κ.Υ.Α. 8735/2012 (Φ.Ε.Κ. 700/Β΄/12-03-2012) που καθόρισε ως 800 άτομα το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό εργαζομένων καλλιτεχνικής παιδείας και αθλητικών προγραμμάτων με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που θα προσληφθούν πανελλαδικά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι καταστροφική για τη χώρα μας, τη νεολαία της και ειδικότερα για τα παιδιά μας στο Δήμο Θέρμης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι των Πολιτιστικών Κέντρων του Δήμου Θέρμης, αλλά και πολλών άλλων Ο.Τ.Α., ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ τον κρατικό προϋπολογισμό, τους ΚΑΠ των Ο.Τ.Α. και τα έξοδα της κεντρικής κυβέρνησης διότι τα Κέντρα Πολιτισμού είναι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αυτοχρηματοδοτούμενα. Οι γονείς πληρώνουν για τη λειτουργία τους.

Θεωρούμε αδιανόητη την υπαγωγή των παιδιών μας σε καθεστώς πολιτιστικής απομόνωσης, αμορφωσιάς, εξάρτησης και μηδενισμού. Θεωρούμε αδιανόητο να κλείσουν όλες οι καλλιτεχνικές σχολές των Ο.Τ.Α., τα δημοτικά ωδεία και να μην υλοποιηθούν τα προγράμματα άθλησης. Θεωρούμε απαράδεκτο να αναιρεθεί το έργο των ΟΤΑ και τόσων εργαζομένων τόσα χρόνια. Θεωρούμε παράλογο να βρεθούν στο δρόμο τόσοι εργαζόμενοι, που συνείσφεραν στην κοινωνική πρόοδο και στη στήριξη της νέας γενιάς, σε ένα τομέα απασχόλησης που αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα και του οποίου τα έξοδα καλύπτουμε εμείς και όχι το κράτος.

Ζητάμε από το Υπουργείο Εσωτερικών την άμεση απεξάρτηση του προσωπικού των Ο.Τ.Α. καλλιτεχνικής παιδείας και αθλητικών προγραμμάτων με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, από τους περιορισμούς της Υ.Α. 8735/2012, σύμφωνα και με τον Ν.4071/2012, και την άμεση έγκριση από το ΥΠ.ΕΣ. προς τους Ο.Τ.Α. και τα Νομικά Πρόσωπα να προχωρήσουν στην προκήρυξη των σχετικών θέσεων και τον προγραμματισμό του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο Θέρμης να συγκαλέσουν συγκέντρωση των κατοίκων για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση ως προς τις εξελίξεις και τις προοπτικές.

Ζητάμε από τους (α) κυβερνητικούς βουλευτές Καράογλου Θεόδωρο, Αναστασιάδη Ιωάννη Σάββα και Μάρκου Δημοσθένη Αικατερίνη καθώς και (β) από αυτούς της αντιπολίτευσης Γερασιμίδου Νικολάου Ελένη, Αμμανατίδου Ευαγγελία και Ξουλίδου Ιωάννη Σταυρούλα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υποστηρίξουν έμπρακτα τους πολίτες που τους ψήφισαν. Μπορούν να ασκήσουν κοινοβουλευτικό έλεγχο των αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και ποικιλοτρόπως να πιέσουν και να συμβάλουν για να συνεχίσει να υπάρχει πολιτισμός στον τόπο μας.

GoPetition respects your privacy.

The Δικαίωμα των παιδιών μας στον πολιτισμό! petition to Υπουργ. Εσωτερικών, Βουλευτές β' Θεσ/νίκης was written by Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης and is in the category Youth at GoPetition.