#Justice
Target:
κ. Εισαγγελεα Πλημμελειοδικών Αθηνών
Region:
Greece
Website:
vilazografou.gr

Την Τρίτη 10/01/2012, ενημερωθήκαμε από το αστυνομικό τμήμα ότι ο τέως Δήμαρχος Ζωγράφου Γ. Καζάκος κατέθεσε μήνυση εις βάρος 3 μελών της «Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού».

Οι κατηγορίες αφορούν δήθεν δολιοφθορές που πραγματοποίησαν τα εν λόγω μέλη στο κτίριο της Βίλας Ζωγράφου, κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και διατάραξη οικιακής ειρήνης, κατά την διάρκεια του τριημέρου φεστιβάλ που πραγματοποίησε η επιτροπή μας στις 4, 5 και 6 Ιουνίου 2010. Είναι φανερό ότι οι μηνύσεις έγιναν επειδή έγινε μια κίνηση ανοίγματος του χώρου μέσα από το φεστιβάλ.

Στο συγκεκριμένο τριήμερο φεστιβάλ, συμμετείχαν και στήριξαν με την παρουσία τους αξιόλογα μουσικά συγκροτήματα και εκατοντάδες κάτοικοι του Ζωγράφου, όλων των ηλικιών. Το δεύτερο αυτό φεστιβάλ ήρθε ως συνέχεια της 4χρονης διαρκούς και ενεργούς δράσης της επιτροπής μας με μαζικές πορείες, συναυλίες, εκστρατείες ενημέρωσης, πόρτα-πόρτα, ανοίγματα του χώρου, χιλιάδες υπογραφές, ακτιβισμοί, παραστάσεις διαμαρτυρίας, υπομνήματα, προσφυγές κ.ά.

Η επιτροπή μας επίσης από τότε είχε εντοπίσει και καταγγείλει την εγκατάλειψη στην οποία είχε οδηγηθεί το κτίριο, απαξιώνοντάς το. Είχαμε προχωρήσει μάλιστα στην αναφορά – καταγγελία επισημαίνοντας το θέμα στην δημοτική αρχή. Η αναφορά μας κατατέθηκε και επισήμως στον Δήμο παίρνοντας αρ. πρωτ. 7855/10.06.2010.

Παρότι η μήνυση έχει κατατεθεί ονομαστικά κατά 3 προσώπων, εμείς δεν μπορούμε παρά να την εκλάβουμε ως επίθεση ενάντια σε ολόκληρη την επιτροπή κατοίκων, ως ξεκάθαρη απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα μας, αλλά και οποιουδήποτε αντιστέκεται και διεκδικεί καλύτερους όρους και ποιότητα ζωής. Πρόκειται για μία επίθεση που αφορά πολύ μεγαλύτερο κομμάτι της Ζωγραφιώτικης, και όχι μόνο, κοινωνίας από τους 3 κατηγορούμενους.

Όπως έχουμε ξαναδηλώσει και σε άλλες περιπτώσεις, οι μηνύσεις και οι απειλές τέτοιου είδους ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας σταματούν. Θα συνεχίσουμε διεκδικώντας την απόσυρση όλων των κατηγοριών. Θα συνεχίσουμε των αγώνα μας μέχρι την επίτευξη του αρχικού μας στόχου, να αποδοθεί η Βίλα Ζωγράφου στον λαό του Ζωγράφου και να γίνει χώρος υψηλού πρασίνου και πολιτισμού.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο, κάθε κάτοικο του δήμου μας και μαζικό φορέα, να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην κατατιθέμενη μήνυση, να προωθήσει όλες τις κινήσεις που απαιτούνται προς την κατεύθυνση της απόσυρσής της και να στηρίξει την επιτροπή στις επόμενες δράσεις της.

Καλούμε όλα τα μέλη και φίλους της επιτροπής να μας στηρίξουν και σε αυτήν την μάχη.

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού

Ζωγράφου 12.1.2010

Ολόκληρο το Δελτίο τύπου της επιτροπής: http://is.gd/NoKukh

Οι παρακάτω υπογράφοντες δηλώνουμε ότι παρευρεθήκαμε στις εκδηλώσεις, που πραγματοποίησε η "Επιτροπή αγώνα κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού" το τριήμερο 4,5,6 Ιουνίου 2010, και τις στηρίξαμε με τη φυσική μας παρουσία.

Γνωρίζουμε και στηρίζουμε τη μακρόχρονη δράση της προαναφερθείσας επιτροπής, ώστε να γίνει η Βίλλα Ζωγράφου δημόσιος χώρος πρασίνου και πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, που παρακολουθήσαμε τις εκδηλώσεις, διαπιστώσαμε ότι άτομα της επιτροπής περιφρουρούσαν την εκδήλωση στο χώρο, και γενικότερα κανένα αρνητικό επεισόδιο δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας, από κανέναν από τους παρευρισκομένους.

The Ήμουν κι εγώ εκεί petition to κ. Εισαγγελεα Πλημμελειοδικών Αθηνών was written by myrto and is in the category Justice at GoPetition.