#Law & Order
Target:
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Region:
Greece
Website:
diaploki-diafthora.blogspot.com

Σε ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ, όπως και στη Σκύρο, ΚΑΙ ΠΡΙΝ την απελευθέρωση, υπήρχαν «Βοσκοτόπια-Χορτονομές», δια λόγους ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ του δέκατου του ΦΟΡΟΥ προς τον κατακτητή ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ευθύνη των κοινοτήτων και προυχόντων, όπως υπό τους ΕΝΕΤΟΥΣ και την ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

ΑΥΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ και ΣΗΜΕΡΑ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ υπό την νομική έννοια «Εμπράγματου Δικαίωματος Βοσκής Θρεμμάτων επί Αλλοτρίου Εδάφους», και ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ως “ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ", υπό διάφορα νομικά καθεστώτα (ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, και ΙΔΙΩΤΙΚΑ).

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙΗΛΘΑΝ ME NOMO στους ΔΗΜΟΥΣ και οι βοσκήσιμοι τόποι οι ανήκοντες εις διαλελυμένας μονάς.

(Νόμος 4108 ΦΕΚ 109/29 20/3/1929 Άρθρο 51
Παραχωρούνται εις την κυριότητα και νομήν εκάστης κοινότητος οι εντός των ορίων . αυτής περιλαμβανόμενοι βοσκήσιμοι τόποι ..), EK ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟY από περιουσιακά στοιχεία από ΠΡΟΤΕΡΟΝ διαλυμένα ΤΟΠΙΚΑ Μοναστήρια ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ της 25.9.1833 (Διάλυση Ιερών Μονών)"

Άλλωστε τα μοναστήρια λειτουργούσαν ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ! ως μια συνεχεία της έννοιας “Εκκλησία του Δήμου”, υπέρ των ΕΣΟΔΩΝ των ΔΗΜΩΝ, ΚΑΙ προς ΟΦΕΛΟΣ του ΣΥΝΟΛΛΟΥ των Δημοτών του.

ΤΑ ΟΡΙΑ αυτών των «Βοσκοτόπων-Χορτονομών», είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ στην προσέγγιση της περιγραφής των τοπογραφικών σημείων των ορίων τους. Εντός δε των ορίων των υπάρχουν ΚΑΙ καλλιεργούμενα ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ υπό την κυριαρχία πληθώρας κατοίκων των Δήμων.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕ σήμερον ΔΗΜΟΤΙΚΑ «Βοσκοτόπια-Χορτονομές» ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ και εκμεταλλευόμενα δια ΙΔΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ από ιδιώτες, προερχόμενα πρωταρχικός βάση ΧΩΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ της ΕΥΘΥΝΗΣ των ΠΡΟΥΧΟΝΤΩΝ δια την ΠΕΡΙΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΟΥ του ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ όμως μετά την απελευθέρωση, ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ, ΕΜΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ως ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ οι οποίες ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ βάσει συμβολαίων, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΞ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ.

ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΔΕ ΑΥΤΟΥ, πέραν του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ διαμελισμού των, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ της ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ, έχουν κάνει ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ εις ΒΑΡΟΣ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Παράδειγμα το ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τη Μ. Μ. Λαύρας στη Σκύρο)

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ εξ αυτού του ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ, του «Εμπράγματου Δικαίωματος Βοσκής Θρεμμάτων επί Αλλοτρίου Εδάφους», ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ.

GO PETITION

1) Για το λόγο ότι ταλαιπωρούν με αγριότητα τους ειρηνόφιλους, πράους και δημιουργικούς στην μεγίστη πλειοψηφία, κατοίκους του δήμου της νήσου Σκύρου.

2) Για το λόγο ότι παρεμποδίζουν το ομαλό της διαχείρισης των τα του οίκου των Δήμων, εξωθώντας τους ΣΕ ΕΠΙΟΡΚΕΣ και ΠΟΙΝΙΚΑ κολάσιμες ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και ΠΡΑΞΕΙΣ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

3) Για το λόγο ότι το γεγονός αυτό αποτελεί γάγγραινα εκθρέμματος διαπλοκής, εις βάρος της Δημόσιας Δημοτικής περιουσίας και Ιδιωτικών περιουσιών, που αμφίδρομα συμπαρασύρει ακόμα και εν ΟΜΟΦΩΝΙΑ το Δημοτικό Συμβούλιο, ΣΕ ΕΠΙΟΡΚΕΣ και ΠΟΙΝΙΚΑ κολάσιμες ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και ΠΡΑΞΕΙΣ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

4) Για το λόγο ότι δίνουν και μέσω δικαστικών αποφάσεων, νομικά «αερίσματα» στο Τουρκικό κράτος, να επικαλείται ίδια δικαιώματα «αερονομής», ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ της ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ως αδικαιολογία κατά την παραβίαση του εθνικού μας εναέριου χώρου.

5) Για το λόγο ότι επιφέρουν ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ παρεμβολών ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ και πέραν του αιγιαλού της Σκύρου, όπως στα δικαστήρια της Χαλκίδας, ΩΣ και στο νομοθετικό έργο της ΒΟΥΛΗΣ.

6) Για το λόγο ότι έχει πλέον αναχθεί σε μέθοδο εποφθαλμιούσα οικειοποίηση, δημόσιας δημοτικής καθώς και διωτικών περιουσιών.

7) Για το λόγο ότι η διατήρηση της ΝΟΜΙΚΑ έκρυθμης αυτής ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ κατάστασης είναι άρρηκτα δεμένη με το σκάνδαλο της Μ.Μ. Λαύρας στη Σκύρο, και την οικειοποίηση και καταπάτηση της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας, σε σημείο που εκ του Αρείου Πάγου να έχει διαταχθεί Εισαγγελική Έρευνα.

ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΈΡΩ ΛΟΓΟΥΣ,

και καθότι, και .. <<.. βεβαίως δεν είναι επιτρεπτές οι παρεμβάσεις (σ.σ. οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, ΑΚΟΜΑ και συμφερώντων ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ), αλλά (σ.σ. ΑΥΤΗ!) η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγχεται και να κρίνεται, όταν με τις πράξεις της δημιουργεί δικαιολογημένες σκέψεις ότι δεν συμβάλλει στη διερεύνηση υποθέσεων, που ενδιαφέρουν κυρίαρχα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών..>>
(σ.σ. ... πρώην βουλευτής Εύβοιας)

Οι συνυπογράφοντες
αιτούμαστε ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΩΣ το αυτονόητο

Με ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ, να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ αυτό το ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ “εθιμικό δίκαιο”, που ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ σε δικαστικές αποφάσεις ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ, σύννομες και σύμφωνες με το διεθνές και ιδιωτικό δίκαιο, ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ δεν ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ που εξυπηρετούσε, ο οποίος ανεφέρετο στις ΑΝΑΓΚΕΣ των ΤΟΤΕ καιρών, της περισυλλογης και ΑΠΟΔΟΣΗΣ της ΔΕΚΑΤΗΣ του ΦΟΡΟΥ στον ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ, ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ σήμερα έχει ΑΝΑΧΘΕΙ σε ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ οικειοποίησης, ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ περιουσιών.

Με εκτίμηση προς τους συνυπογράφοντες
Αθανασιάδης Ν. Κωνσταντίνος

GoPetition respects your privacy.

The Κατάργηση του ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ "ΕΘΙΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ" "Βοσκής θρεμμάτων επί αλλότριου εδάφους" petition to ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ was written by Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης and is in the category Law & Order at GoPetition.