#Culture
Target:
Υπουργείο Πολιτισμού, Τοπικοί Φορείς
Region:
Greece

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να ενεργοποιήσουν την πολιτική τους βούληση για την Ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου των Ωρεών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΩΡΕΟΥΣ

Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ωρεών, Αθλητικός Όμιλος Ωρεών, Ναυτικός Όμιλος Ωρεών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ωρεών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ωρεών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Φίλων της Μουσικής “Μαρσύας”, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ωρεών, Σύλλογος Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού και με περίπου 2000 πολίτες (δια μέσω συγκέντρωσης υπογραφών έως και το Σεπτέμβριο 2010 – η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται) που στηρίζουν την ίδρυση αρχαιολογικού μουσείου Ωρεών, επιδιώκουμε

να προχωρήσει το ζήτημα αυτό που εδώ και περισσότερο απο μια εικοσαετία (20ετια) ολισθαίνει σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς στερώντας την δυνατότητα στην Β. Εύβοια να κάνει ένα βήμα μπροστά για την ανάπτυξη, την προβολή καθώς και για την διάσωση και την συντήρηση των πολυπληθών αρχαιοτήτων που φυλάσσονται ήδη στην αρχαιολογική αποθήκη του δήμου αλλά και αυτών που ευρίσκονται θαμμένα στην ευρύτερη περιοχή των Ωρεών,

περιοχή η οποία κατά γενική ομολογία είναι τεραστίου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και κατά το παρελθόν έχει ανάδειξει και ανασύρει στην επιφάνεια πραγματικά αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης (ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ του ΑΡΤΕΜΗΣΙΟΥ, ΤΑΥΡΟΣ ΩΡΕΩΝ, ΑΓΑΛΜΑ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ Ν. ΠΥΡΓΟΥ, 150 Ασημένια Νομίσματα του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ανεκτίμητης αξίας κ.λ.π.)

Αποφάσεις υπάρχουν απο το 1983 για την ίδρυση, και ζητάμε απο τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν του χρόνιου αιτήματος αυτού, ουσιαστικά και αποφασιστικά. (Οι αποφάσεις σε σχέση με την ίδρυση του αρχαιολογικού μουσείου Β. Ευβοίας στους Ωρεούς επισύναπτονται)

Ελπίζουμε στην ευαισθητοποιήση επιτέλους όλων των φορέων για την προώθηση του χρόνιου αιτήματος αυτού που πηγάζει απο την ανάγκη όλων μας για αναβάθμιση της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής των πολιτών της Β. Ευβοίας.

Προτάσεις υπάρχουν, χώροι έχουν υποδειχθεί (Οχυρά στην θέση “Κάστρο” των Ωρεών, κοινόχρηστος χώρος 2500μ2 στο κέντρο των Ωρεών πίσω απο κτίριο Δημαρχείου, το νεοκλασικό κτίριο του δημοτικού σχολείου Ωρεών με αντίστοιχη μεταφορά του δημοτικού στη θέση του γυμνασίου Ωρεών), το μόνο που είναι σε εκκρεμότητα οι αποφάσεις και η θέληση των τοπικών και ευρύτερων φορέων να πάμε μπροστά.

Εκ της διασυλλογικής επιτροπής
για την ίδρυση αρχαιολογικού μουσείου Β. Ευβοίας στους Ωρεούς

(ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ)

GoPetition respects your privacy.

The Υπέρ της Ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου Β. Ευβοίας στους Ωρεούς petition to Υπουργείο Πολιτισμού, Τοπικοί Φορείς was written by Ekpolitistikos Syllogos and is in the category Culture at GoPetition.