#Animal Welfare
Target:
Municipality of Thessaloniki City, Mayor of Thessaloniki City, Vice- Mayor of Envinronment
Region:
Greece
Website:
www.thessalonikicatgroup.org

Πρός:
Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος θεσσαλονίκης
Νομάρχη θεσσαλονίκης

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε, κύριε Νομάρχη Θεσσαλονίκης

Σαν πολίτες αυτής της πόλης εμείς και τα παιδιά μας ερχόμαστε καθημερινά μπροστά σε φαινόμενα κακοποίησης ζώων και ειδικότερα γάτας, εξαιτίας της έλλειψης επαρκών στειρώσεων σε ιδιόκτητα και αδέσποτα ζώα.

Οι εξής περιπτώσεις είναι οι συχνότερες:

- Γατάκια νεογέννητα σκούζουν μέσα σε σακούλες δεμένες στα σκουπίδια άλλοτε με οινόπνευμα για να πεθάνουν εκεί μέσα αργά κα βασανιστικά, άλλοτε αφημένα στον πάτο ενός κάδου όπου τα ακούνε να διαμελίζονται οι σκουπιδιάρηδες και εάν τα ακούσουν πολίτες συχνά προκύπτουν συγκρούσεις με τους υπάλληλους των σκουπιδιών μέχρι να βρουν την εν λόγω σακούλα.

- Γατάκια από οικόσιτες γάτες παρατιόνται σε κούτες κοντά σε κάδους ελπίζοντας «κάποιος άλλος» να τα πάρει η οι γηραιότεροι τα πνίγουν σε λεκάνες προκαλώντας την φρίκη σε ολόκληρες γειτονιές και σε παΐδια που παρακολουθούν. Οι πολίτες καταγγέλλουν σε σωματεία και αστυνομία τέτοια περιστατικά καθημερινά.

- Γάτες και γατάκια δέχονται φριχτές κακοποιήσεις, δεμένα με σύρματα στα γεννητικά τους όργανα αντί για χειρουργική στείρωση σε κοντινές περιοχές η προάστια της Θεσσαλονίκης.

- Γάτες και γατάκια κακοποιούνται βάναυσα με οξέα, σκύλοι επιθετικοί από διεστραμμένους ιδιοκτήτες εξασκούνται επάνω τους και πετιούνται από μπαλκόνια ή σε τοίχους η κλώτσιουνται ή κρεμιούνται ή άλλα από ενήλικες εφήβους και παιδιά προκαλώντας φρίκη στους γείτονες τους.

- Γάτες και γατάκια χωρίς μελή η μισοπεθαμένα κείτονται στις άκρες δρόμων χτυπημένα από αυτοκίνητα ή φαγωμένα από αγέλες σκύλων και περιμαζεύονται από φιλόζωους πολίτες έλληνες η ξένους δίνοντας πολύ κακή εντύπωση για την χώρα και την πόλη μας.

- Γάτες και γατάκια τραυματίζονται σε εθνικές γιορτές από πυροτεχνήματα και βαρελότα είτε τυχαία είτε ηθελημένα «για πρόβα η για αστείο»

- Γάτες και γατάκια αδέσποτα που ενοχλούν μη φιλόζωους πολίτες δηλητηριάζονται καθημερινά έστω κι αν έχουν γίνει προσπάθειες στείρωσης από ιδιώτες.

- Ιδιοκτήτες μη ενήμεροι για τα καθήκοντα τους εγκαταλείπουν ηλικιωμένες γάτες έξω δημιουργώντας αδέσποτα.

Κατ επέκταση αυτών των καθημερινών κακοποιήσεων των όποιων μάρτυρες είναι παρά πολλοί πολίτες, κτηνίατροι και φιλοζωικά σωματεία η ομάδες σας ζητούμε βαση του Νόμου συμφωνα με τον οποίο οι γάτες ειναι αδέσποτα ζώα, να λάβετε άμεσα σοβαρά μέτρα για:

- την προώθηση της φιλοσοφίας της στείρωσης του ιδιόκτητου ζώου για την αποφυγή προβλημάτων υγείας και για την αποφυγή δημιουργίας αδέσποτων που θα κακοποιηθούν στη συνεχεία.

-να δράσετε άμεσα σε σχέση με τα κακοποιημένα αδέσποτα γατιά της πόλης προχωρώντας σε μαζικές στειρώσεις.

-σε ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις ποινές που επιφέρει η κακοποίηση ζώων.

Έλληνες Πολίτες
Πολίτες της Θεσσαλονίκης
ΜΚΟ.ΓατοΟμάδα θεσσαλονίκης
Thessaloniki Cat Group NGO

Ζητούμε να γίνουν:

-ενημέρωση για στείρωση ιδιόκτητων γατών.

-μαζικές στειρώσεις αδέσποτων γατών στον νομό θεσσαλονίκης με τη συνεργασία φιλοζωικών στο πιάσιμο.

- διευκόλυνση με φτηνότερες τιμές για αδέσποτες γάτες σε συνεργαζόμενους κτηνιάτρους.
έτσι ώστε να σταματήσει η κακοποίηση τους και ο υπερπληθυσμός.

We demand:
-campaigns for neutering of owned cats.
-massive neuterings to stray cats of the municipality of Thessaloniki.
-so as to stop the overpopulation and the abuse of cats.

GoPetition respects your privacy.

The Μαζικές Στειρώσεις Γατών στον Νομό Θεσσαλονίκης petition to Municipality of Thessaloniki City, Mayor of Thessaloniki City, Vice- Mayor of Envinronment was written by Thessaloniki Cat Group and is in the category Animal Welfare at GoPetition.