#Arts & Entertainment
Target:
Ministarstvo kulture RH
Region:
Croatia
Website:
www.teatar.hr

Ovih blagdana od Ministarstva kulture RH dobili smo poseban dar i odlučili smo na njega odgovoriti otvorenim pismom. Svima vama koji ćete nas svojim potpisom podržati, unaprijed se zahvaljujemo.

Poštovani g. ministre,

poštovane dame i gospodo članovi Kulturnih vijeća,

obraćamo vam se sa zahtjevom da javnosti predočite kriterije po kojima se dodjeljuju sredstva na godišnjim Natječajima za javne potrebe u kulturi Republike Hrvatske.

Naime, Teatar.hr ni ove godine nije uspio dospjeti među odabrane programe niti na jednom od četiri Vijeća na koja je aplicirao.

Štednja i recesija u ovom slučaju svakako ne mogu biti opravdanje, budući da su potpore dobili časopisi čiji se sadržaj može označiti kao onaj lokalnog značaja, kazališni projekti namjenjeni limitiranom broju gledatelja, ali i portali koji djeluju daleko kraće od Teatra.hr, sajtovi upitne redovitosti objavljivanja, oni koji objavljuju daleko manje sadržaja ili oni koji pak gotovo uopće ne objavljuju vlastiti sadržaj, da ne spominjemo slučajeve u kojima su članovi Vijeća sami sebi dodijeli sredstva.

Slobodni smo vas podsjetiti da je Teatar.hr nastao prije sedam godina kao prvi specijalizirani kulturni portal na hrvatskom jeziku, da je do danas objavio više od 30.000 tekstova i da predstavlja jedinu javno, trajno i besplatno dostupnu bazu podataka o profesionalnim produkcijama s područja izvedbenih umjetnosti u Hrvatskoj.

Teatar.hr ujedno je i jedini domaći medij za izvedbene umjetnosti koji pokriva baš sve segmente profesionalne produkcije izvedbenih umjetnosti u cijeloj Hrvatskoj, kao i jedini medij koji s tih područja svakodnevno objavljuje i vijesti iz svijeta.

O relevantnosti rada redakcije Teatra.hr govori i činjenica da njegove tekstove redovito prenose brojni domaći mediji – od Glasa Slavonije, Jutarnjeg lista i Novog lista do T-portala, ali i podatak da je Teatar.hr medijski partner najvećeg broja projekata s područja izvedbenih umjetnosti u Hrvatskoj.

Budući da nakon svega navedenog nismo u stanju razlučiti koji to još kriterij redakcija Teatra.hr nije zadovoljila kako bi bila prepoznata kao javni interes u kulturi Republike Hrvatske, ljubazno vas molimo za objašnjenje kriterija po kojima se potpore dodjeljuju.

Srdačno,

Redakcija Teatra.hr

GoPetition respects your privacy.

The Otvoreno pismo redakcije Teatra.hr petition to Ministarstvo kulture RH was written by Teatar HR and is in the category Arts & Entertainment at GoPetition.