#Justice
Target:
Εθνικο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβουλιο
Region:
Greece
Website:
www.dexter-dexter1.blogspot.com

Προς το αξιότιμο Εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο,
Κυρίες και Κύριοι ,
Αξιότιμα μέλη του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου ,

είναι δεδομένο πια πως τα ΜΜΕ έχουν εισβάλει καλά στην ζωή. Τάσεις στάσεις απόψεις και φρονήματα διαμορφώνονται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Αναπόφευκτα αυτή η επιρροή έχει επεκταθεί και στο πολίτικο σκηνικό . Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η δράση των ΜΜΕ έχει ξεφύγει από τα λογικά της πλαίσια και τείνει πλέον (αν δεν έχει ήδη γίνει) ένα μη θεσμικός πυλώνας άσκησης πολίτικης και υποκίνησης σε ποικίλες μορφές δράσης.

Τα τελευταία πέντε χρόνια οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου άσκηση προπαγάνδας , διαχέοντας ψευδείς ειδήσεις, αλλοιώνοντας άλλες και προσβάλλοντας την προσωπικότητα πολλών πολιτικών και πολιτών.
Σε ορισμένες δε περιπτώσεις ειδικές εκπομπές που άνηκαν στην ζώνη τις ψυχαγωγίας έγιναν μέσο υποκίνησης δράσεων που δεν συνάδουν με το πνεύμα της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας . Μάλιστα , είναι άξιο επισήμανσης το γεγονός της αλλοίωσης της κατεύθυνσης του πνεύματος των νομών και η διεστραμμένη ερμηνεία των διακηρύξεων ενός υπό διαμόρφωση και εξέλιξη τομέα των νομικών πραγμάτων και της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας διεθνώς: των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στα γεγονότα που όλοι μας βιώσαμε το Δεκέμβρη του 2008 ήταν έκδηλος ο ρόλος μεγάλου κομματιού του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Εν συντομία να αναφέρω πως : πως περιούσιες καταστράφηκαν ληστεύθηκαν, πολίτες τρομοκρατήθηκαν και απειλήθηκαν, παιδιά ηλικίας κάτω των 18 βρέθηκαν χωρίς συνοδεία κηδεμόνων στο κέντρο της πόλης με κίνδυνο της ζωής τους λόγω της έκρυθμης κατάστασης .

Καθόλη την διάρκεια των ταραχών τα ΜΜΕ αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τους κανόνες του δικαίου και το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Είναι επίσης ανησυχητικό πως τα δελτία ειδήσεων είχαν καθαρά στοχεύσει τις αστυνομικές δυνάμεις και υποβοηθούσαν ή δικαιολογούσαν τους ταραξίες σε όποτε αυτό ήταν δυνατόν.

Δεδομένης της υπαρκτής αυτής καταστάσεως ζητούμε την άμεση εμπλοκή του Συμβούλιου σας για την αποτροπή άλλων τέτοιων φαινομένων και την έγκαιρη ενεργοποίηση των μηχανισμών σας σε καταφανείς περίπτωσης συκοφάντησης φυσικών και νομικών πρόσωπων, προτροπής σε πραξεις καταστροφής περιουσιών φυσικών και νομικών προσώπων , προτροπής σε ενέργειες που θα έθεταν σε κίνδυνο την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα πολιτών και άλλων συνανθρώπων μας.Σε περίπτωση που δεν παρατηρηθεί η άμεση αντίδραση σας σε φαινόμενα όπως τα ως ανωτέρω αναφερθέντα θα κινηθούμε με όσα μέσα μας προσφέρει η Ελληνική και Ευρωπαϊκή κειμένη νομοθεσία με σκοπό την συμμόρφωση σας με τον ρητά προβλεπόμενο παρεμβατικό σας ρόλο.

GoPetition respects your privacy.

The Προσκληση στο ΕΡΣ για την συμμορφωση του με το ρολο υπαρξης του petition to Εθνικο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβουλιο was written by Ιωάννης Κανελλοπουλος and is in the category Justice at GoPetition.