#Izobrazba
Target:
Nadškofija Maribor, Zavod A. M. Slomška
Region:
Slovenia

Veliko staršev, ki vpisujemo svoje malčke v osnovno šolo si želimo, da naši otroci poleg izobrazbe dobijo tudi vzgojo. Vzgoja v duhu krščanskih vrednot je tista naša skupna želja zaradi katere želimo, da se ustanovi katoliška osnovna šola.

babies Pictures, Images and Photos

PETICIJA ZA USTANOVITEV KATOLIŠKE OSNOVNE ŠOLE MONTESSORI

Starši dajemo pobudo za ustanovitev katoliške osnovne šole v Mariboru saj želimo najboljše za svoje otroke. Ustrezno izobrazbo, posebno še vzgojo v duhu krščanskih vrednot lahko otrok pridobi le v katoliški šoli. Imamo zelo dobro izkušnjo s katoliškim vrtcem , ki uči in vzgaja po pedagogiki montessori . Želeli bi, da se to delo nadaljuje in nadgrajuje tudi naprej v osnovni šoli.

Starši z veseljem in hvaležnostjo vozimo naše malčke v katoliški vrtec, saj vemo, da bodo le ti prinesli domov nova znanja, ki jim bodo koristila v vsakdanjem življenju. V vrtcu se dela in vzgaja, da si starši samo želimo, da bi bilo tako tudi doma. Prosimo, želimo in že skoraj zahtevamo, da se to čudovito delo stopnjuje.

Svojim otrokom želimo omogočiti, da se razvijejo v samostojne, ustvarjalne, odgovorne in svobodne ljudi, ki bodo znali in mogli uporabljati svoje telesne, intelektualne in duhovne sposobnosti.

Verjamemo, da bi katoliška osnovna šola, ki bi temelji na pedagogiki montessori poleg znanj iz naravoslovja in družboslovja, seznanila naše otroke s krščansko vero, njeno tradicijo in vrednotami, ki so temelj evropske kulture in identitete slovenskega naroda. Katoliška osnovna šola, s pedagogiko montessori bi bila zelo dobrodošla popestritev sistema javnega izobraževanja saj smo neprimerljivi z evropskimi državami, npr. Irska ima kar 93% katoliških šol.

Zato predstavnike Cerkve, Nadškofijo Maribor in Zavod Antona Martina Slomška prosimo: POMAGAJTE NAM POUČEVATI IN VZGAJATI NAŠE OTROKE!

Slomšek pravi: Iz dobre šole rastejo boljši časi, iz slabe pa slabši. Časi so taki, kakršni so ljudje. Boljših ljudi pa ne bo, dokler ne bo bolje vzgojenih otrok.

Iniciativni odbor:

Sebastijan in Ksenija Zemljič, starša treh otrok v katoliškem vrtcu montessori Maribor,
Romana Bezjak, mamica otroka v katoliškem vrtcu montessori Maribor,
Barbara Marhold,
Matejka Orosel Podlesek, mamica hčere v katoliškem vrtcu montessori Maribor,
Sabina Fras Popovič, mamica dveh otrok v vrtcu montessori
Marjeta in Igor Kovačevič starša dveh otrok v katoliškem vrtcu montesssori

GoPetition respects your privacy.

The KATOLIŠKA OSNOVNA ŠOLA MONTESSORI MARIBOR petition to Nadškofija Maribor, Zavod A. M. Slomška was written by Ksenija and is in the category Miscellaneous at GoPetition.