#Safety law
Target:
Belgium
Region:
Belgium

Het was snel duidelijk dat vele ouders en scholen allemaal met éénzelfde problematiek zitten: éénmaal de jeugd start in het secundair onderwijs, blijft het fluovestje aan de kapstok hangen; nochtans zouden deze jongeren moeten beseffen wat het verschil is tussen gezien en niet gezien worden in het verkeer.

Jij weet wellicht ook waar het schoentje knelt?
Geen van deze jongeren wil een witte raaf zijn...nochtans merken wij, als ouders, dat het dragen van de hesjes in jeugdbewegingverband wel KAN en MAG, zelfs overdag.

Ons doel is er toe te komen dat de jeugd ook “fluo-denkt” buiten de jeugdbeweging, in het bijzonder, bij elke verplaatsing met de fiets vanaf valavond en bij donker weer.

Wij willen heel graag bekomen dat fietsers jonger dan 18 jaar verplicht FLUO moeten dragen vanaf valavond en bij donker weer en willen dat, naar analogie op de verplichting voor autobestuurders om het fluohesje in de wagen te hebben, ook bij wet laten vastleggen.

The Verplicht dragen van Fluo bij fietsen in het donker of donker weer petition to Belgium was written by Geert Lemaire and is in the category Law Reform at GoPetition.

Petition Tags

XIU