#Government
Target:
Владa Репблике Србије, Министарствo иностраних послова
Region:
Serbia

Наш конзул у Генералном конзулату у Торонту, господин Горан Савић, је честит и образован човек, с грађанским и дипломатским манирима и поступцима првог реда. Омиљен је у нашој српској заједници у јужном Онтарију и желимо да му се продужи мандат и да остане још са нама да би нас и даље достојанствено представљао у Канади.

Уважена господо министри Јеремићу и Срећковићу,

Држава Србија и њена влада формирали су Министарство за дијаспору што је са одушевљењем прихватила бројна дијаспора Србије од Шведске до Новог Зеланда и Аустралије, Москве и Пекинга до Чикага, Торонта и Ванкувера. Коначно смо и ми добили читаво државно и наше министарство које ће бринути о нама.

После више од пола века и српска емиграција има племенит осећај да њихова матична држава стоји иза њих, као што матичне државе срећних народа никада нису престајале да стоје иза својих исељеника, са којима живимо у мултиетничкој Канади.

Онда је та почетна радост помало гаснула јер сте нам слали партијске људе с којима смо тешко остваривали искрену, добронамерну сарадњу и функционалну присност. А и када су долазили представници државе Србије који су у потпуности схватали нашу душу и наше проблеме, али их и прихватали и успешно решавали, ви сте нам их, најдуже после четири годинe, повлачили из наших амбасада и конзулата. Да се то не би догодило и овога пута с нашим омиљеним конзулом, господином Гораном Савићем, с којим изванредно сарађујемо ево скоро четири године у Генералном конзулату у Торонту, обраћамо вам се на време и молимо вас да му дозволите да и у наредном мандату настави своју конзулску мисију међу нама. Он је честити и образован човек, с грађанским и дипломатским манирима и поступцима првог реда. Његовим повлачењем поново би се увукла сумња у наше душе да неко не жели да између нас и матице посредују честити људи које ми у потпуности прихватамо. Сем тога, прекинули би се значајни послови које смо са њима започели у бројној дијаспори Торонта и Канаде.

Конзул Савић, за непуне четири године, постао је најдражи представник државе Србије у Јужном Онтарију. Он је наш искрен пријатељ и сарадник у решавању свих нагомиланих проблема овдашње дијаспоре. Својим чињењем свакодневно је присутан у свим српским друштвима, културним, хуманитарним, духовним и политичким организацијама исељеника из Србије у Торонту, Мисисаги, Хамилтону, Нијагари, Кичинеру, Ватерлоу, Лондону, Виндзору и свим местима овог дела Канаде где наши људи живе. Господин Горан Савић, дипломирани правник, велики је прегалац, способан дипломата и искрен родољуб и пријатељ свих нас емиграната пореклом из Србије, Републике Српске, Црне Горе и свих крајева бивше Југославије који су прихватили Генерални конзулат у Торонту као свој, као главну институцију која окупља емигранте и решава бројне личне проблеме, грађанска и породична права. Господин Савић је неуморан да свима изађе у сусрет, објасни, посаветује и реши проблем.

Млад, савремен човек и дипломата, али и срођен са својим народом. Старији емигранти дали су му најадекватнији комплимент: домаћинско дете.
Зато вас молимо да конзула Горана Савића не повлачите из Конзулата у Торонту него да му продужите мандат како би, заједно са нама, завршио мисију коју смо започели: обједињавање српских културних, образовних, хуманитарних, верских, друштвених и политичких организација Срба у Јужном Онтарију и целој Канади.
За честитост, прегалачки рад, дипломатску успешност и присност са својим расељеним народом конзула Горана Савића и нашу искрену жељу да га задржимо међу нама, јамчимо својим потписима.

The Продужите мандат нашем конзулу Горану Савићу petition to Владa Репблике Србије, Министарствo иностраних послова was written by Anonymous and is in the category Government at GoPetition.