#Civil Rights
Target:
Sarajevo
Region:
Bosnia and Herzegovina
Website:
strana212.blogger.ba

Sarajevo, kakvo god bilo, nikad ne smije zaboraviti ljude poput Karima Zaimovica, za kojeg znamo kakav je bio. Sjecajmo se!

15. avgusta 1995., u jednoj od sarajevskih ulica, granatom sa brda ubijen je Karim Zaimovic, mladic kojeg je i bivsa Jugoslavija poznavala kao zaljubljenika u strip umjetnost. Rat je proveo u Sarajevu, te u magazinu "Dani" pisao o stripu, ali i o svom gradu u koji je, sigurni smo, bio podjednako zaljubljen. Vrijeme je da pokazemo da Karima, i sve one slicne njemu, nismo zaboravili. Znajuci kolika je bila njegova ljubav spram strip junaka (Corto Maltese je bio na prvom mjestu), ali i prezir spram socrealistickih spomenika, predlazemo da se u jednoj od sarajevskih ulica napravi obiljezje koje bi "spojilo Cortoa i Karima".

Nasi potpisi bi trebali biti tek znak onima koji mogu i trebaju uciniti sljedeci korak. Dosta je ovaj grad slavio pogresne "heroje".

GoPetition respects your privacy.

The Spomen Obiljezje / Karim Zaimovic 1971-1995 petition to Sarajevo was written by Almir Imsirevic and is in the category Civil Rights at GoPetition.