#Government
Target:
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
Region:
Greece

- Για την αναβίωση της δόξας της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

- Για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τους οικονομικούς κατακτητές της.

- Για την κυριαρχία της αξιοσύνης και κατά της αναξιότητας και της προδοσίας.

- Για την προστασία των ονείρων των νέων και της τιμής των ηλικιωμένων.

- καλώ ΟΛΟΥΣ τους Ελεύθερους Έλληνες που δεν έχουν ακόμα λερωθεί από το σημερινό βρώμικο πολιτικό σύστημα.

ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ»

1. Πιστεύω σε Πολίτευμα Δικαίου, που να εξασφαλίζει ίση ελευθερία, παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη, για όλους τους πολίτες της Πατρίδας μου, χωρίς διακρίσεις. Σε κράτος που υπηρετεί τον πολίτη, και δεν εξυπηρετεί το άτομο.

2. Προτεραιότητα και ύψιστη επιδίωξη του Κράτους είναι η προστασία της δικαιοσύνης, η παροχή παιδείας στους νέους, η διάσωση και διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού, η παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες, κι όχι η τυφλή ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας.

3. Πρότυπο για την συμπεριφορά του κράτους προς του πολίτες θα είναι η οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

4. Το υφιστάμενο σύνταγμα της Ελλάδος, αν αφαιρεθούν οι τροποποιήσεις του άρθρου 28 που εφαρμόσθηκαν μετά την είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε., καθώς και οι αναφορές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, και βελτιωθεί ο τύπος του πολιτεύματος ως προς το «προεδρευομένη» είναι επαρκές, και δεν χρειάζεται άλλες τροποποιήσεις.

5. Οι υφιστάμενη δομή, υπηρεσίες και οργανισμοί, δεν θα δημιουργηθούν εκ του μηδενός, αλλά θα εξυγιανθούν οι υφιστάμενοι.

6. Οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας θα είναι ΟΛΟΙ δημόσιου χαρακτήρα. Στους οργανισμούς ενδεικτικά συμπεριλαμβάνονται οι φορείς διαχείρισης του νερού, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, δημόσιων μεταφορών, δρόμων, και η πρόσβαση στα αγαθά αυτά θα είναι ελεύθερη για όλους τους Έλληνες Πολίτες.

7. Το υφιστάμενο πολίτευμα έχει αποδειχθεί ότι είναι ακατάλληλο γιατί δεν προστατεύει τον πολίτη από πολιτικούς και αξιωματούχους που ενδιαφέρονται για τα προσωπικά τους συμφέροντα, αλλά ούτε και του δίνει την δυνατότητα να επηρεάζει τις αποφάσεις, παρά μόνο κάθε τέσσερα χρόνια στις εθνικές εκλογές. Συνεπώς κρίνεται σκόπιμη η βελτίωση του πολιτεύματος, με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η επιλογή των Αριστων μεταξύ των Ελλήνων για την διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς η ιδιότητα αυτή να κληρονομείται. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με αντικατάσταση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας που αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο, από ομάδα ανώτατων δικαστικών (επιτροπή σοφών) την οποία θα ελέγχουν πολίτες οι οποίοι θα επιλέγονται τυχαία ανάμεσα στους συμπολίτες μας και της οποίας αποστολή είναι ο αυστηρός έλεγχος των πολιτικών προσώπων και αξιωματούχων ως προς το ήθος, και το κίνητρο των πράξεών τους. Η βελτιωμένη αυτή δημοκρατία μπορεί να ονομαστεί (χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό) Αριστοκρατική δημοκρατία. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

8. Η συμμετοχή του λαού στις σοβαρές αποφάσεις θα γίνεται με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, το οποίο θα μπορεί να γίνει είτε μέσω ιστοσελίδας, είτε μέσω μηχανημάτων τύπου ATM τοποθετημένων στα ΚΕΠ. Οι ψήφοι κάθε ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο σε ΑΝΟΙΚΤΟ αρχείο τύπου excel όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο αυτού που ψήφισε, καθώς και η ψήφος του, ώστε να μπορεί κάθε πολίτης να επιβεβαιώσει την ψήφο του, αλλά και να ελέγχει την ορθότητα του αποτελέσματος.

9. Αναγνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και την φύση του ανθρώπου που περιλαμβάνει όλων των ειδών τις συμπεριφορές, από το μεγαλύτερο καλό μέχρι το μεγαλύτερο κακό, αλλά και την αδυναμία του πολίτη να ελέγχει τους κυβερνώντες, αποφασίζουμε ότι η ποινές για τους δοσίλογους βουλευτές και αξιωματούχους θα είναι τόσο αυστηρές, ώστε η διάπραξη παρανομίας ή η προδοσία να είναι αποτρεπτικές. Η τιμωρία θα εφαρμόζεται άμεσα από την επιτροπή σοφών, και θα περιλαμβάνει δήμευση περιουσίας και φυλάκιση σε περίπτωση δωροδοκίας πολιτικού, και ατιμωτική αποπομπή σε περίπτωση ολιγορίας. Οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι θα αμοίβονται πλουσιοπάροχα ώστε να μην έχουν ανάγκη να υποκύψουν σε πειρασμούς, αλλά θα τιμωρούνται παραδειγματικά αν υποκύψουν.

10. Ολοι οι αξιωματούχοι θα φέρουν τις ίδιες ευθύνες και θα τιμωρούνται ταυτόχρονα σε περίπτωση που κάποιος από τους άμεσα υφισταμένους τους θα παρανομήσει. Με τον τρόπο αυτόν οι αξιωματούχοι θα επιλέγουν πολύ προσεκτικά τους υφισταμένους τους, θα αρνούνται εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια, και θα έχουν άλλοθι για την άρνηση.

11. Το Κράτος οφείλει να επεμβαίνει διαρθρωτικά και αναδιανεμητικά υπέρ των ατυχέστερων, και οφείλει να τους προστατεύει από την ανέχεια και την φτώχεια.

12. Ο «Αριστοκράτης» δεν πρόσκειται σε άλλα κόμματα ή οργανώσεις, δεν εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα, δεν ανήκει ιδεολογικά κάπου, παρά μόνο στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Δεν έχει ως σκοπό την κατάλυση της Δημοκρατίας, αλλά την πραγματική εφαρμογή της.

13. Οι υφιστάμενοι νόμοι είναι σωστοί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζονται. Θα είναι προς εθνικό όφελος η απλοποίησή τους.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.

1. Εκλογές θα γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, με ίσο χρόνο δωρεάν παρουσίας σε ΟΛΑ τα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

2. Θα δημιουργηθεί η επιτροπή πέντε σοφών, αποτελούμενη από ανώτατους δικαστικούς, με ψηφοφορία μεταξύ των δικαστικών. Οι πέντε σοφοί θα πληρώνονται πλουσιοπάροχα από το κράτος ώστε να μην υπόκεινται σε πειρασμό να δωροδοκηθούν. Η ποινή σε περίπτωση δωροδοκίας για τους σοφούς θα είναι θάνατος.

3. Οι πέντε αυτοί σοφοί θα ελέγχονται από επιτροπή πολιτών 20 σε αριθμό, η οποία θα αλλάζει κάθε 6 μήνες, τα μέλη της θα είναι Ελληνες πολίτες, θα επιλέγονται τυχαία ένας από κάθε επάγγελμα, θα πληρώνονται για το διάστημα που θα ασκούν το λειτούργημα αυτό, θα θεωρούν τιμή τους το να υπηρετήσουν το σώμα των ελεγκτών. Οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα και υποχρέωση να συλλάβουν τον σοφό που βεβαιωμένα παρατύπησε.

4. Θα δημεύεται η περιουσία βουλευτών και αξιωματούχων που αποδεδειγμένα δωροδοκήθηκαν, ενώ οι ίδιοι θα φυλακίζονται. Η δίκη θα γίνεται αμέσως μετά από καταγγελία οποιουδήποτε πολίτη, θα γίνεται από τον Αρειο Πάγο με επίβλεψη της επιτροπής σοφών, οι αποφάσεις θα εκτελούνται άμεσα.

5. Θα αποπέμπονται βουλευτές και αξιωματούχοι οι οποίοι αποδεδειγμένα παραβίασαν την αρχή ισότητας, προωθώντας υμέτερους εις βάρος άλλων αξιώτερων Ελλήνων.

6. Απαγορεύεται η συμμετοχή οιουδήποτε βουλευτή ή αξιωματούχου σε μυστικές λέσχες όπως η μπίλτερμπεργκ. Η τιμωρία θα είναι η ίδια με την τιμωρία της δωροδοκίας.

7. Τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων και των τελεσίδικων αποφάσεων των δικαστηρίων δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

8. Πλήρης διαχωρισμός Κυβέρνησης- Κράτους

9. Το «πόθεν έσχες» των Βουλευτών, Δικαστών και των ανωτάτων κρατικών υπαλλήλων θα δημοσιεύεται κάθε χρόνο στο διαδίκτυο.

10. Ολες οι συμβάσεις του δημοσίου θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, και μόνο μετά την εκεί δημοσίευση θα τίθενται σε ισχύ.

11. Οι νόμοι του κράτους και οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, και μόνο μετά την εκεί δημοσίευση θα τίθενται σε ισχύ.

10) Αλλαγή του τρόπου εκλογής μελών ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1. Αρνηση πληρωμής δημόσιου εξωτερικού χρέους.

2. Μήνυση κατά goldman sachs και παντός υπευθύνου για εθνική απάτη.

3. Εξοδος από το ευρώ αν απαιτηθεί.

4. Οι Ελληνες πολίτες επιτρέπουν στις τράπεζες να λειτουργούν εντός των ορίων της επικράτειας, υπο την προϋπόθεση ότι λειτουργούν προς όφελος των πολιτών, και όχι σε αντίθεση με αυτό.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που προωθεί και εργάζεται για την Ειρήνη στην περιοχή, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να παραχωρεί την εθνική κυριαρχία ή τα κυριαρχικά δικαιώματά της σε κανέναν.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

1. Θα επέλθει πλήρης διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας.

2. Η εκκλησιαστική περιουσία ανήκει στον Ελληνικό λαό.

3. Οι ιερείς θα διάγουν βίο ασκητικό, και θα είναι ταπεινότεροι των απλών πολιτών.

GoPetition respects your privacy.

The ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ» petition to ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ was written by ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ and is in the category Government at GoPetition.

Petition Tags

νεο