#Roads & Transport
Target:
E.Ε., Ελληνική Κυβέρνηση
Region:
Greece
Website:
diodiastop.blogspot.com

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Φίλες, φίλοι
Στις Αφίδνες Αττικής, προκλητικά 5 μέρες πριν τις εκλογές η εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., στην οποία έχει εκχωρηθεί η κερδοσκοπική εκμετάλλευση της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Αθηνών-Λαμίας από τη Μεταμόρφωση μέχρι το Μαλιακό, προχώρησε εσπευσμένα στην εγκατάσταση νέων διοδίων. Έτσι κάθε φορά που χρησιμοποιούμε την Εθνική Οδό, είτε για να πάμε στη δουλειά μας, είτε για άλλους λόγους ήμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε το νέο χαράτσι των 3.7ευρώ. Νέοι σταθμοί διοδίων τοποθετήθηκαν και παράπλευρα
σε Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Αυλώνα, αλλά και τη Θήβα.

Ο περισσότερος κόσμος από τις γύρω περιοχές, εδώ κι ένα μήνα, έχει συσπειρωθεί πρωτοφανώς και αντιδρά σθεναρά με κινητοποιήσεις, όπως πορείες προς τα διόδια και το άνοιγμα τους σε μέρες με μεγάλη κυκλοφορία, ενημέρωση του κόσμου, αφίσες, πανώ, blog κλπ.
Επειδή, πιστεύουμε ότι οι δρόμοι είναι δημόσια περιουσία, πληρωμένη πολλαπλά από τον Ελληνικό Λαό, επειδή η λειτουργία των διοδίων επιβαρύνει περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά την περιοχή μας και επειδή η πρόσβαση στην Εθνική Οδό πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους, αποφασίσαμε από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους και πέρα των παραπάνω ενεργειών μας,

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
Είναι η ενέργεια που αν διαδοθεί σε όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους και έπειτα σε φίλους, ταξιδιώτες κλπ, μπορεί να καταργήσει οριστικά τα διόδια. Η εταιρία φοβούμενη αυτό, μερικές φορές κάνει προσπάθειες για εκφοβισμό των διερχόμενων οδηγών που δεν πληρώνουν, οι οποίες όμως είναι αναποτελεσματικές, καθώς το κύμα αντιδράσεων αυξάνεται.
Συνεχίζοντας δυναμικά τον αγώνα μας:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων, που αποτελούν δημόσια περιουσία και έχουν χρυσοπληρωθεί από το λαό. Επιτρέπουν δε στην «παραχωρησιούχο» εταιρεία να τοποθετεί διόδια μετωπικά και πλευρικά, όπου και όσα θέλει, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και να αυξάνει κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κατασκευαστούν άμεσα οι παράδρομοι και τα αναγκαία έργα υποδομής για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν άμεσα ΟΛΑ τα νέα διόδια.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ, σταματώντας στα διόδια, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ δηλώνοντας κάτοικοι ή εργαζόμενοι της περιοχής και να μη δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας, αρνούμενοι να παραλάβουμε οποιοδήποτε χαρτί και να απαντήσουμε στις εριστικές ερωτήσεις των ανθρώπων της εταιρίας. ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ το δίκαιο των αιτημάτων μας
Σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς στις κινητοποιήσεις μας αρνούμενοι να πληρώνετε τα διόδια (και πολύ περισσότερο αν κατοικείτε ή εργάζεστε στη περιοχή μας).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κείμενο υπογραφών κατά των διοδίων

Εμείς οι κάτοικοι και εργαζόμενοι που υπογράφουμε παρακάτω εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε προσπάθειες περαιτέρω υποβάθμισης της Βόρειας Αττικής.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, που έχουμε χρυσοπληρώσει την Ε.Ο., από τη φορολογία και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια πληρώνουμε, καλούμαστε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος είχε και έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα, γιατί αυτό επιβαρύνει περισσότερο το εισόδημα των κατοίκων και εργαζομένων περιοχής μας ,που χρησιμοποιούν την Ε.Ο πηγαίνοντας στα σπίτια και τις εργασίες τους καθώς δεν υπάρχουν παράδρομοι, ούτε αστική συγκοινωνία και κατάλληλο οδικό δίκτυο.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ και
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθεί η αποικιακού τύπου σύμβαση παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων. Μια σύμβαση που επιτρέπει στην «παραχωρησιούχο» εταιρεία να τοποθετεί διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου και όσα θέλει, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται ,καθώς και να αυξάνει κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων.
· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα μαζί με το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής και τους 14 Δήμους και Κοινότητες της Βόρειας Αττικής να καταργηθούν ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ εντός της Αττικής, και
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας με τους κατοίκους και των άλλων περιοχών της χώρας μας για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια.
· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κατασκευαστούν άμεσα οι παράδρομοι και τα αναγκαία έργα υποδομής για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ & ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

GoPetition respects your privacy.

The Κείμενο υπογραφών κατά των διοδίων petition to E.Ε., Ελληνική Κυβέρνηση was written by ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ and is in the category Roads & Transport at GoPetition.

Petition Tags

ΔΙΟΔΙΑ DIODIA