#Justice
Target:
Υπουργείο Ανάπτυξης, Νομαρχία Κοζάνης
Region:
Greece
Website:
www.delino.gr

Οι κάτοικοι χωριών Τριγωνικού, Πολυρράχου και Προσηλίου, έχουν σαν κύρια αιτήματα την άρση της "Οριστικής παραχώρησης 63 Νομού Κοζάνης", το σταμάτημα της λειτουργίας και της επέκτασης του λιγνιτωρυχείου "Προσηλίου" και την αποκατάσταση του παλιού ορυχείου.

Η «Οριστική παραχώρηση» είναι έκτασης 10.000 στρεμμάτων. Η περιοχή είναι καθαρά γεωργοκτηνοτροφική. Με την επέκταση του ορυχείου οι κάτοικοι χάνουν τις περιουσίες τους, χάνουν τις καλλιεργήσιμες και βοσκήσιμες εκτάσεις, χάνουν τους πόρους επιβίωσης.

Η «Οριστική Παραχώρηση» περιλαμβάνει στα όριά της τον οικισμό του Τριγωνικού και οι κάτοικοι φοβούνται ότι, αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστούν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους ή θα είναι αναγκασμένοι να ζουν μέσα σε ένα περιβάλλον υποβαθμισμένο περιβαλλοντικά.

Επιπλέον, η "Οριστική Παραχώρηση" περιλαμβάνει και χώρους αποδεδειγμένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Η περιοχή "Οριστικής Παραχώρησης Ο.Π. 63 Νομού Κοζάνης" είναι η περιοχή που παραχωρήθηκε από το δημόσιο στην ιδιωτική εταιρεία Μεταλλευτική Κοζάνης, η οποία την εκμίσθωσε για εκμετάλλευση στην ιδιωτική εταιρεία Μ.Ε.Τ.Ε. Α.Ε.
Ήδη η εταιρεία προχωρεί στην εκμετάλλευση 1.210 στρεμμάτων, τα οποία πήρε με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις από τους κατοίκους και μελλοντικά θα επεκταθεί και στην εκμετάλλευση του υπολοίπου, το οποίο φτάνει μέχρι την πλατεία του χωριού Τριγωνικού.

Οι υπογράφοντες αυτή την επιστολή
Ζητούμε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Ανάπτυξης
Να προβούν
Στην άρση της "Οριστικής Παραχώρησης 63 Νομού Κοζάνης.
Τη μη επέκταση και το σταμάτημα της λειτουργίας του λιγνιτωρυχείου.
Την αποκατάσταση των εδαφών του παλιού ορυχείου.

GoPetition respects your privacy.

The Σταμάτημα της λειτουργίας και της επέκτασης του λιγνιτωρυχείου προς το Τριγωνικό Κοζάνης. petition to Υπουργείο Ανάπτυξης, Νομαρχία Κοζάνης was written by Thanasis Papathanasiou and is in the category Justice at GoPetition.