#Health
Target:
Gradani Republike Hrvatske
Region:
Croatia
Website:
zelimzivot.blog.hr

Postovani,

ovih dana smo bili svjedoci iznimne plemenitosti i dobrote, koju su iskazali mnogobrojni pojedinci, udruge i tvrtke u nasem drustvu, kako bi vratili nadu u zivot jednoj mladoj zeni.

„Zelim zivot!“ – napisala je Ana Rukavina i ganula hrvatsku javnost. Iskrenom molbom za pomoc u spasavanju vlastitog zivota, 29-godisnja novinarka Vjesnika, koja se lijeci od leukemije, nikoga nije ostavila ravnodusnim. Kako bi se Ani pomoglo u nabavki skupih lijekova te eventualnom lijecenju u SAD-u pokrenuta je akcija "Zelim zivot!" kojoj se svesvrdno odazvao velik broj dobrih ljudi. Hrvatska je jos jednom pokazala da moze kad to uistinu hoce a Ani se vratio osmijeh na lice...

Medutim, Anina tuzna prica potaknula nas je na razmisljanje i o drugim ljudima koji zive medu nama i koji se lijece od te (ne tako rijetke) bolesti a nemaju priliku ili ne mogu doci do znacajnije pomoci.
Naime, u Hrvatskoj ne postoji razvijen sustav dobrovoljnog darivanja kostane srzi. U postojecem hrvatskom registru mali je broj donora, a oni su uglavnom clanovi obitelji oboljelih. Ukoliko bolesniku kostanu srz ne moze dati netko od najblizih krvnih srodnika, donor se trazi izvan Hrvatske (bas kao i u slucaju nase Ane), a taj postupak traje i do 6 mjeseci...
S druge strane, postupak tipizacije, odnosno ulazak u registar donatora kostane srzi, iznimno je jednostavan ali i besplatan! Vadenjem krvi u Zavodu za tipizaciju tkiva postaje se potencijalni donor koji ce mozda imati priliku nekome spasiti zivot.
Potrebno je samo razviti postojeci Registar donora kostane srzi i stvoriti banku maticnih stanica...

Brojni gradani koji su ovih dana pomogli nasoj Ani potaknuli su nas da pomognemo i drugim ljudima koji se lijece ili ce se u buducnositi lijeciti od ove zlocudne bolesti.
Svjesni da se svatko od nas moze naci na toj listi potrebitih, pozivamo vas da se, u ovo predbozicno vrijeme darivanja, ukljucite u nasu humanitarnu akciju...

Proteklih smo dana nasu ideju predstavili mnogima te smo naisli na veliko razumijevanje i svesrednu potporu znacajnog broja tvrtki i institucija. Stoga s punim pravom ocekujemo i vasu dobru volju te se nadamo da cemo zajednicki suradivati u ostvarenju ovog sna.

Projektu smo svi pristupili kao donatori, odricuci se bilo kakvih naknada za sve sto cinimo ili cemo ciniti do trenutka zazivljavanja ovog projekta. Prema tome jedino sto nas povezuje jest zajednicka vizija i dobrota, koju ste i vi osobno vec toliko puta iskazali...

Kako bismo hrvatskoj javnosti predstavili cijeli projekt te ju «ukljucili» i potaknuli na potporu, akciju cemo obiljeziti velikim humanitarnim koncertom, koji ce se odrzati u prosincu na zagrebackom Trgu Bana Jelacica. Istodobno s time, otvorit cemo mnogobrojne kanale prikupljanja pomoci, kako bismo omogucili svakom dobrom covjeku u Hrvatskoj da daruje svoj prilog «za zivot».

U pripremi i realizaciji projekta svaka potpora nam je dobro dosla i vase sudjelovanje nam uvelike moze olaksati uspjeh cijele akcije. Stoga vas pozivamo da nam u sklopu svojih mogucnosti odobrite donaciju i / ili koristenje Vasih usluga ili drugih resursa.

Anin mail, koji je prije nekoliko tjedana poceo kruziti nasim racunalima, pokazao je da medu nama itekako ima dobrote. Potaknimo je jos jace u ovo vrijeme darivanja i dajmo sansu zivotu!
Zajednickim naporima sigurno mozemo uspjeti u razvoju Registra i izgradnji banke, koji ce sigurno uslisiti molbe mnogih koji u tisini svojih bolnickih soba ne zele nista vise od obicnog zivota.

Anini prijatelji

http://zelimzivot.blog.hr, http://www.hull.hr/

Svojim potpisom podrzite humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za razvoj Hrvatskog registra donora kostane srzi i izgradnju banke maticnih stanica - pomozite nam da zajednickim naporima ostvarimo Aninu zelju za dobrobit svih gradana Republike Hrvatske!

The Prikupljanje sredstava za razvoj Hrvatskog registra donora kostane srzi i izgradnju banke maticnih s petition to Gradani Republike Hrvatske was written by Zelim Zivot and is in the category Health at GoPetition.