Target:
Hrvatski Sabor
Region:
Croatia
Website:
hrsvijet.net

Mesićev ured svaku godinu košta Hrvatsku najmanje 800.000 kn bez ikakve državne funkcije.

Svidjelo se to Mesiću ili ne, danas kroz Ustav i zakonska rješenja bivši predsjednik nema nikakva zaduženja pa se legitimno pitati ima li njegov ured smisla.

Kako je saznao Jutarnji list, Mesić je preseljenje u novi ured u Grškovićevoj ulici na zagrebačkoj Šalati dogovorio s premijerkom Jadrankom Kosor, koja je u petak i članove Vlade izvijestila o njihovu dogovoru. Mesić po zakonu ima pravo na poseban ured i službeni auto, koje može trajno koristiti, kao i na dva službenika, vozača i osiguranje. Dakle, u svom uredu, kao bivši predsjednik, imat će četiri zaposlena na trošak države.

Mesić će se i dalje, na trošak poreznih obveznika, moći ponašati kao aktivan politički čimbenik u unutarnjoj i vanjskoj politici, iako svojim istupima i ponašanjem šteti službenoj državnoj politici. Ne dođe li do promjena, zadržat će ured u državnoj vili u Grškovićevoj ulici, na zagrebačkoj Šalati. Troškovi obnove te zgrade iznosili su 1,6 milijuna, a godišnji proračun ureda je 1,3 milijuna kuna, od čega se za plaćanje zaposlenika odvaja 426.500 kuna. Zanimljivo je da se u državnom proračunu ured bivšeg predsjednika i njegove stavke navode ispred Ureda predsjednika Republike, odmah nakon onih za Sabor i Državno izborno povjerenstvo.

Mi u ovome ne vidimo smisla. Vrijeme je da se Mesiću ukine taj privilegij na račun države. Taj novac se može uložiti u školski sustav ili bilo koji drugi koristan za Hrvatsku, a ne u privatne eskapade Stjepana Mesića.


Mi, potpisnici ove peticije, pozivamo Sabor da donese odluku o ukidanju povlastica postmandatnom uredu Stjepana Mesića.

Sign this petition

[?]
Verify (check then click Sign) [?]

GoPetition respects your privacy.

Petition tags: , ,