#Education
Target:
Υπουργό Παιδείας και Ελληνική Κυβέρνηση
Region:
Greece

Το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" απειλεί τις κατευθύνσεις και τα πτυχία των τμημάτων Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζητάμε να μην πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη από το Υπουργείο συγχώνευση του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης με αυτό των Πολιτικών Επιστημών του ΔΠΘ, γιατί δεν υπηρετεί καμία ακαδημαϊκή λογική και γιατί με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύουν με αφανισμό οι κατευθύνσεις της Κοινωνικής Πολιτικής και της Κοινωνικής Εργασίας του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, ενώ τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει και το πτυχίο των Πολιτικών Επιστημών. Είμαστε αντίθετοι σε αυτήν την πράξη που συμβάλλει (μαζί με το υπόλοιπο “σχέδιο Αθηνά”) στην υποβάθμιση των Κοινωνικών Επιστημών στην Ελλάδα, ιδίως σε μια εποχή που αυτές γίνονται ακόμη πιο αναγκαίες λόγω της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στη χώρα μας.

Ζητάμε ανάπτυξη, στήριξη και όχι συρρίκνωση των Κοινωνικών Επιστημών στα πλαίσια ενός Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου για τους νέους της Ελλάδας και την στήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και της ακαδημαϊκής του κοινότητας.

GoPetition respects your privacy.

The Όχι στη συγχώνευση των Τμημάτων Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης petition to Υπουργό Παιδείας και Ελληνική Κυβέρνηση was written by ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ and is in the category Education at GoPetition.