#Culture
Target:
Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Region:
Greece
Website:
thalassa-karadeniz.mylivepage.com

Θεάρεστο έτος του 1989 και στην όαση Σίουα ξεκινούν από την Ελληνική ομάδα οι ανασκαφές για την εύρεση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις 29 Ιανουαρίου 1995 η Ελληνίδα αρχαιολόγος κ Λιάνα Σουβαλτζή ανακοινώνει σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων Καθηγητή κ. Αμπντ Ελ Χαλίμ Νούρ Ελ την εύρεση Μακεδονικού βασιλικού τάφου στην όαση Σίουα της Αιγύπτου.

Ένα χρόνο αργότερα, η κυβέρνηση Σημίτη μέσω του κυρίου Μοσκώφ ζητά από την Αίγυπτο να άρουν την άδεια της κυρίας Σουβαλτζή δείχνοντας έτσι πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συνεχιστούν οι εργασίες ανασκαφής.

Έκτοτε οι εργασίες σταματούν και ξεκινά ένας προσωπικός αγώνας της αρχαιολόγου κόντρα στις εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις που αρνούνται πεισματικά να προχωρήσει το έργο για λόγους που δεν εκθέτουν δημόσια.

Με το δικαίωμα που εμείς ως Έλληνες πολίτες τους δώσαμε εκλέγοντας τους στα υψηλότερα της χώρας αξιώματα, οι πολιτικοί μας κακοδιαχειρίζονται την Ιστορική Αλήθεια και το δικαίωμα όλων μας στη Μνήμη.

Ο κύριος Πάγκαλος μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του προς την κυρία Σουβαλτζή τόνισε: "Μη μιλάμε για τάφο Μ. Αλεξάνδρου γιατί δημιουργεί εθνισμό".

Επί 15 χρόνια ο Μακεδονικός βασιλικός τάφος στην Όαση Σίουα αργοπεθαίνει εκτεθειμένος στις άγριες καιρικές και θερμομετρικές συνθήκες της ερήμου γιατί οι Έλληνες πολιτικοί αποφάσισαν πως δεν θέλουν να ανοιχθεί η βασιλική ταφική αίθουσα.

Ένα λεπτό πριν η αρχαιολογική σκαπάνη αγγίξει την αίθουσα που διαμορφώθηκε για να φιλοξενήσει και ίσως φιλοξενεί το σώμα του Αλέξανδρου έκαμαν τα αδύνατα δυνατά και η Ελληνική αποστολή σταμάτησε τις εργασίες.

Εδώ πρέπει να τονισθεί πως τόσο η άδειες για τις εκεί ανασκαφές όσο και το κόστος των ανασκαφών καμία απολύτως σχέση δεν είχαν με την Ελληνική πολιτεία! Οι άδειες προέρχονταν από την Αίγυπτο και η ομάδα των αρχαιολόγων αυτοχρηματοδοτούνταν.

Υπογράφουμε για να υποστηρίξουμε την επανεκκίνηση των ανασκαφών στον Μακεδονικό βασιλικό τάφο της Όαση Σίουα που σταμάτησαν εδώ και 15 χρόνια έπειτα από παρέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για λόγους που η ίδια δεν αιτιολόγησε ποτέ. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει από την Αίγυπτο τη συνέχιση των ανασκαφών κι όχι να βάζει εμπόδια στην ανακάλυψη της Ιστορικής αλήθειας και να αποκόπτει τους Έλληνες πολίτες από το δικαίωμα τους στη Μνήμη.

GoPetition respects your privacy.

The Υποστηρίζω την συνέχιση των ανασκαφών στον Τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου petition to Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού was written by Lena Savvidou and is in the category Culture at GoPetition.