#Employment
Target:
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ"
Region:
Greece
Website:
www.agonizomenoienekapaideias.blogspot.com

Την Παρασκευή 1 Ιούνη, μετά από πολλές συναντήσεις με τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και τον ΣΕΦΚ, η διεύθυνση των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ανακοίνωσε στους καθηγητές ότι θα διακόψει την λειτουργία των 3 φροντιστηρίων, στα οποία εργάζονται, με αιτιολογία τη «μη βιωσιμότητά τους» και το «κακό κλίμα» που έχει διαμορφωθεί «εξαιτίας της δράσης της ΓΣ των εργαζομένων»! Πίσω από την επιλογή αυτή βρίσκεται η άρνηση της εργοδοσίας να λειτουργήσει τα φροντιστήρια, χωρίς να εφαρμόσει μειώσεις μισθών. Επίσης, η εργοδοσία χρωστάει στους εργαζομένους τα δεδουλευμένα από τον Μάρτη. Είναι ο δεύτερος χρόνος που επιδιώκει να προχωρήσει σε τέτοια μέτρα, ενώ πέρυσι τα σχέδια της ανατράπηκαν από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων που συγκροτήθηκε στο χώρο εργασίας και έδωσε νικηφόρα τη μάχη για τη υπεράσπιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, αλλά και για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που απολύθηκαν για συνδικαλιστικούς και εκδικητικούς λόγους.

Φέτος η επίθεση που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι είναι πολύ μεγαλύτερη: η εργοδοσία αποφασίζει να πετάξει στο δρόμο καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, ανακοινώνοντας το κλείσιμο των φροντιστηρίων σε Δάφνη, Ηλιούπολη και Άλιμο, ενώ έντεχνα αφήνει ανοικτό τον εκβιασμό ότι ο μόνος τρόπος, για να συνεχίσουν τα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και την επόμενη χρονιά, είναι η υποταγή των εργαζομένων στα μέτρα καταστροφής των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι σπουδών των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – στενοί συνεργάτες των μετόχων και ιδιοκτητών– για να καταφέρουν το τελικό χτύπημα στην ενοχλητική ΓΣ των αγωνιζόμενων καθηγητών, πληροφορούν τους μαθητές ότι τα ΕΝΕΚΑ κλείνουν και τους καλούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην νέα επιχείρηση που ανοίγουν στις περιοχές Δάφνης και Ηλιούπολης!
Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 8 Ιούνη πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία και του υπουργού.

Εκεί η εργοδοσία παραδέχτηκε ότι το χρέος της στους εργαζόμενους φτάνει τα 300.000 ευρώ και δεσμεύτηκε να παραδώσει ένα χρονικό πλάνο για την πληρωμή των δεδουλευμένων. Για τις θέσεις εργασίας ανέφερε ότι, έχει στείλει λίστες με κάποιους καθηγητές σε γειτονικά –ανταγωνιστικά- φροντιστήρια ενώ παραδέχτηκε ότι οι υπεύθυνοι σπουδών κ. Φραγκής και Ζιαμπάρας μεταφέρουν τους μαθητές στο φροντιστήριο που ανοίγουν με συνεννοημένες ενημερώσεις στους γονείς. Παράλληλα στα παραρτήματα της Γλυφάδας η εργοδοσία προχώρησε στις εκδικητικές απολύσεις των δύο συναδέλφων που συμμετείχαν στη Γ.Σ.

Ο συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με την αμέριστη στήριξη του Σωματείου τους, του ΣΕΦΚ, είναι αγώνας για την αξιοπρεπή ζωή, αγώνας ενάντια στη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων που θέλουν να επιβάλουν το μνημόνιο, η τρόικα και τα αφεντικά, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, είναι αγώνας που χρειάζεται να στηριχτεί από όλο το εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο

ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

GoPetition respects your privacy.

The ergazomenoi sta frontistiria eneka paideias petition to ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" was written by GENIKH SYNELEYSH ERGAZOMENON FRONTISTIRION ENEKA PAIDEIAS and is in the category Employment at GoPetition.