#Health
Target:
Greek Minister of Health and Prime Minister of Greece
Region:
Greece

Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας με την μεγαλύτερη Ιστορία. Κάθε χρόνο, όλο τον χρόνο δέχεται επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο. Παράδεισος για τους Έλληνες, μια πόλη μνημείο για τους τουρίστες.

Απο τα πιο βασικά μελήματα της πόλης μας, είναι οι Υψηλές Παροχές Υγείας και Υγειονομικής Περίθαλψης, όχι μόνο στους πολίτες της Αργολίδας αλλά και σε όλους τους επισκέπτες ανεξαιρέτως, εφόσον και εαν χρειαστεί.

Το Νοσοκομείο του Ναυπλίου, με μια πρώτη ιστορική καταγραφή για τη δημιουργία και τη λειτουργία του στο Ναύπλιο, αφορά στην Ακρόπολη του Ναυπλίου και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας και Ενετοκρατίας, χρονολογείται δε το 1394. Το 1821, το Νοσοκομείο λειτούργησε ως το Α' Εθνικό Νοσοκομείο Ναυπλίου στην Ακροναυπλία.

Στις 31/12/1941 έχουμε την ίδρυση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Ναυπλίου με Κανονιστικο Διάταγμα. Σήμερα, και μετα απο αλλεπάλληλες αναμορφώσεις, τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του Οργανισμού του Νοσοκομείου, από το 1946 έως την τελευταία αναμόρφωση στις 22/12/1986, διαθέτουμε ένα απο τα καλύτερα λειτουργικά Νοσοκομεία της χώρας, το οποίο και έχει καταταχθεί στα 10 πρώτα Νοσοκομεία Πανελλαδικά σε επίπεδο αποδοτικότητας, σύμφωνα με την μεθοδο αξιολόγησης του Υπουργείου Υγείας (DATA ENVELOPMENT ANALYSIS) και με πληρότητα 67,90%.

Επιπλέον εξυπηρετεί περιστατικά απο Ναύπλιο, Αργος, Μυκήνες, Δρέπανο, Τολό, Ιρια, Επίδαυρο, Λυγουριό, Ερμιόνη, Κρανίδι, Πορτοχέλι και Γαλατά Πόρου. Το αξιόλογο αυτό Νοσοκομείο, το κλείνουν οριστικά!
Με την έναρξη του νέου χρόνου, ολόκληρη η Πελοπόννησος, θα εξυπηρετείται απο τρια Νοσοκομεία. Το νοσοκομείο της Τρίπολης, Κορίνθου και Καλαμάτας.
Φυσικά είναι αυτονόητο ότι για περιστατικά απλά, όπως Δηλητηρίαση, Γρίπη (συμπεριλαμβανομένου και της Γρίπης των Χοίρων), Αλλεργίες, Διάρροιες, Πυρετούς, Έμετους, και Παιδιατρικά Περιστατικά, δεν θα έχουμε ούτε την ελάχιστη βασική φροντίδα. Όσο για τα πιο βαριά περιστατικά όπως, Εμφράγματα, ΧΑΠ, Τροχαία, Αλλεργικά Σοκ, Πνευμοθώρακες, θα είναι θέμα χρόνου εαν θα προλάβουμε να φτάσουμε στο νοσοκομείο Κορίνθου, εγκαίρως.

Από αρχές Σεπτεμβρίου, μετακινήσανε με εντολή του Πρώην Γενικού Διοικητή της 6ης ΥΠε, Κ. Δημ. Κατσικόπουλο, τον Παιδίατρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου και εν συνεχεία τους Γενικούς χειρούργους μας, για να καλύψουνε τις εφημερίες του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Τις υπόλοιπες ημέρες, τους επιτρέπουν να συνεχίσουν τις εφημερίες τους, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Απόφαση ανεύθυνη κι επικίνδυνη για την ασφάλεια των ασθενών τους, όπως διεμήνυσαν στο εξώδικο διαμαρτυρίας τους. Οι μετακινήσεις φαίνονται να μην έχουν τέλος και η σταδιακή κατάργηση του Νοσοκομείου Ναυπλίου με την μέθοδο μετακίνησης Γιατρών είναι δεδομένη.

Διαλύουνε ένα απο τα καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας, περιφρονώντας επιδεικτικά και προκλητικά όλους τους πολίτες της Αργολίδας με την απόφασή τους αυτή. Αφαιρώντας απο τους πολίτες Ναυπλίου το Έννομο Ανθρώπινο Δικαίωμα της Υγειονομικής περίθαλψης που δικαιούνται όλοι οι πολίτες σ'αυτη τη χώρα.

Είναι Ανθρώπινο δικαίωμα μας, να επιλέγουμε τον θεράποντα Ιατρό μας και το Θεραπευτήριο μας.
Για τους λόγους αυτούς:
Ζητάμε απο όλους εσάς, τη στήριξη σας απο κάθε γωνιά της Ελλάδας, απο κάθε γωνιά του πλανήτη.
Η υπογραφή σας είναι πολύτιμη και σεβαστή

Σας Ευχαριστούμε πολύ

με εκτίμηση
Αγγελική Γιαουτζόγλου

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ,

Α) ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Β) ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ.

The "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ" petition to Greek Minister of Health and Prime Minister of Greece was written by ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ and is in the category Health at GoPetition.