#Education
Target:
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Region:
Greece

Οι Φοιτητές της Νομικής αποφασίζουμε να βάλουμε τέλος στην ανευθυνότητα και τη λογική του όχλου που απομαζικοποιεί και κινδυνεύει να νεκρώσει τις συλλογικές μας διαδικασίες. Συλλέγουμε Υπογραφές για την Καταστατική θέσμιση του Σ.Φ.Ν. Παίρνουμε το Σύλλογο στα χέρια μας!!!

Οι Φοιτητές της Νομικής αποφασίζουμε να βάλουμε τέλος στην ανευθυνότητα και τη λογική του όχλου που απομαζικοποιεί και κινδυνεύει να νεκρώσει τις συλλογικές μας διαδικασίες μέσα απ΄τη συγκρότηση ενός ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ λειτουργίας.

Οι γηπεδικές ιαχές, η ανέξοδη συνθηματολογία και η αντίληψη πως ο Σύλλογος είναι τσιφλίκι μικροπαραταξιακής διευθέτησης όχι μόνο δεν μας εκφράζει αλλά μας βρίσκει ηθικά και υλικά απέναντι σε όσους εκπροσωπούν τη συγκεκριμένη παρέκλιση.

Πιο συγκεριμένα, τα τελευταία χρόνια στη Νομική συντελείται το αδιανόητο. Με ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων ο Σύλλογος μας λειτουργεί ΑΝΕΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ. Με λίγα λόγια δηλαδή, στη Σχολή όπου όλοι ήδη από το Α' Έτος διδασκόμαστε την καταστατική συγκρότηση σωματείων, στή Σχολή που διδάσκεται το Δίκαιο κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο της Ανομίας.

Κάτι τέτοιο ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς της Κρίσης των οικονομικών αλλά και των θεσμικών αξιών δυσχεραίνει τη διαβούλευση για την επίλυση των μεγάλων φοιτητικών ζητημάτων -που ακόμη εκρεμμεί- ενώ ταυτόχρονα παρακωλύει την ανόθευτη έκφραση των φοιτητών και δημοκρατική παρέμβαση των συλλογικοτήτων εντός του Πανεπιστημίου.

Αφήνοντας όμως τή διάγνωση του προβλήματος που είναι ο εύκολος δρόμος και επιμένοντας κυρίως στο τρόπο με τον οποίο ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ μπορούμε να αποτελέσουμε τη ΛΥΣΗ κι ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ προτείνουμε τη ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΟΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ:

1.Ζητούμε τη σύγκλιση ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ όπου όλοι μαζί θα ψηφίσουμε ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ κατ’ άρθρο, μακρυά απ τη λογική της μικροκομματικής περιχαράκωσης, χωρίς παραταξιακά θέσφατα και προαπαιτούμενα.

2.Ψηφοφορία με ανάδειξη τριπτύχου. Καμία νόθευση του αποτελέσματος.Εμείς, οι Φοιτητές της Νομικής αποφασίζουμε για τη Σχολή μας.

3. Δημιουργία Επιτροπής Συντονισμού της Γ.Σ αποτελούμενη από ένα μέλος από κάθε παράταξη που εκπροσωπείται στο Δ.Σ και η οποία θα επιβλέπει την τήρηση της διαδικασίας.

4.Καθορισμός της σειρά ομιλητών ύστερα από κλήρωση.

5.Καθορισμός συγκεκριμένου χρονικού ορίου το οποίο δεν θα μπορούν να υπρερβαίνουν οι τοποθετήσεις των ομιλητών με ταυτόχρονη διακοπή μαθημάτων κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης. Η Νομική οφείλει να είναι βάθρο Δημοκρατίας και Διαλόγου κι όχι του πολιτικού αυτισμού των παράλληλων μονολόγων.

6.Δημιουργία site του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής. Κάθε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου στο Διαδίκτυο, διαθέσιμη στην κρίση κάθε φοιτητή. Αποκατάσταση της λογοδοσίας και αποδιαμεσολάβηση απ΄τις παρατάξεις.

Οι προτάσεις αυτές μάλιστα, δεν φέρουν καμία δυσκολία στην υλοποίηση τους. Αντίθετα, μόνος σκόπελος για την επίτευξη τους, την αναθέσμιση του Συλλόγου μας και τον αναπροσανατολισμό του σε δημοκρατική τροχιά είναι η μικροκομματική σκοπιμότητα όσων επιθυμούν να λειτουργούν ως ανεύθυνοι "άρχοντες".

ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΧΡΕΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ.

ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ!!!

GoPetition respects your privacy.

The ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ petition to ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΑΣ was written by MikeKordalis and is in the category Education at GoPetition.