#Law Reform
Target:
Υπουργείο Εσωτερικών, Πρόεδρος της Βουλής,
Region:
Greece
Website:
www.facebook.com

#SaveDiavgeia

Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου με νομοθετική διάταξη και συγκεκριμένα το άρθρο 108 του Ν/Σ για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου καταργεί την υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο πληθώρας δαπανών στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η δήθεν επίκληση της ιδιαιτερότητας αυτών των δαπανών που άπτεται της ασφάλειας της χώρας ωστόσο δεν αποτελεί παρά αλλό ένα δημαγωγικό ευφυολόγημα.

Κι αυτό γιατί στο άρθρο 2 παρ.4 του Ν.3861/2010 έχει εξαρχής προβλεφθεί η εξαίρεση όλων των δαπανών που τυχόν δημοσιοποίηση τους θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στην εθνική άμυνα κι ασφάλεια της χώρας.

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι δαπάνες που η κυβέρνηση φιλοδοξεί να νομιμοποιήσει δεν σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και γίνονται κατά παράβαση του Ν.3861 από τη στιγμή που αυτές δεν είχαν αναρτηθεί διαδίκτυο.
Όπως είναι επίσης εμφανής και η πολιτική βούληση εκείνων που επιθυμούν να διαχειριστούν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων εν κρυπτώ.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που επιδιώκεται η έμμεση κατάργηση της Διαύγειας με στόχο την εξυπηρέτηση παλαιοκομματικών πρακτικών.
Η αρχή έγινε με την προηγούμενη κυβέρνηση και από δήθεν "μεταρρυθμιστές" υπουργούς.

Γι' αυτό το λόγο και επειδή η αλλαγή της χώρας μας και κυρίως η αλλαγή της νοοτροπίας που μας έφερε ως εδώ είναι θέμα των πολιτών και όχι των κομματικών επιτελείων, παίρνουμε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών υπέρ του προγράμματος τη Διαύγειας απέναντι σε κάθε λογική έμμεσης ή άμεσης κατάργησης του.

Ως υπεύθυνοι πολίτες αξιώνουμε:

1) Tην απόσυρση της επίμαχης διάταξης που αφορά τη μη δημοσιοποίηση δαπανών του ΥΠΕΞ που δεν εμπίπτουν στους τομείς της εθνικής άμυνας και ασφάλειας,

2) Την άμεση ανάρτηση στο Διαδίκτυο των δαπανών που δεν δημοσιοποιήθηκαν ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που πάνε τα λεφτά τους όπως ο νόμος ορίζει,

3) Την πολιτική δέσμευση του συνόλου των δημοκρατικών κομμάτων για τη συνταγματική κατοχύρωση της Διαύγειας κατά την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση που έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός

Άλλωστε, το σκοτάδι του παλαιοκοματισμού και του κράτους των γνωστών δεν το πολεμάς με το σκοτάδι παρά μόνο με το φως της δημοσιότητας και της διαφάνειας.

GoPetition respects your privacy.

The Για την προστασία της "Δι@ύγειας" και τη συνταγματική κατοχύρωση της petition to Υπουργείο Εσωτερικών, Πρόεδρος της Βουλής, was written by Κίνημα Νέων and is in the category Law Reform at GoPetition.