#Culture
Target:
Ministarstvo kulture RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba
Region:
Croatia
Website:
teatar.hr

TEATAR.HR jedini je specijalizirani portal koji se bavi scensko-izvedbenom umjetnošću u Hrvatskoj!

Nakon 10 godina kvalitetnog rada od kojega smo svi mi, posjetitelji portala TEATAR.HR, imali koristi kako informativnog tako i edukativnog karaktera, vlasnicima domene nisu dodijeljena dovoljna financijska sredstva kako bi nastavio s radom!

Ako se slažete da je TEATAR.HR kvalitetan projekt, ako, kao i mi, smatrate da će njegovim nestankom, nestati i jedino i jedinstveno mjesto cyber kazališnih susreta, molimo Vas da podržite akciju Sačuvajmo TEATAR.HR! i potpišete peticiju!

Mi, građani Republike Hrvatske,

ovom peticijom tražimo od Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba da portalu TEATAR.HR odobre potrebna dodatna sredstva kako bi nastavio sa radom u 2011. godini!

Opstanak portala TEATAR.HR od neupitne je važnosti za scensko-izvedbenu umjetnost u Republici Hrvatskoj!

TEATAR.HR jedini je specijalizirani portal koji se bavi scensko-izvedbenom umjetnošću u Hrvatskoj; donosi pregled aktualnih kazališnih događanja i raspored svih izvedbi, objavljuje sve aktualne vijesti s područja; intervjue s umjetnicima, autorske tekstove i feljtone, posjeduje jedinstvenu bazu podataka održanih kazališnih predstava i manifestacija unatrag 10 godina, rubriku u kojoj objavljuje životopise relevantnih hrvatskih i inozemnih kazališnih osoba te korisnike opskrbljuje mnogim drugim informacijama na dnevnoj bazi!

TEATAR.HR je elektronički portal informativnog i edukativnog karaktera, koji je dostupan i prilagođen svima, koji je od visoke važnosti i korisnosti za kulturu Republike Hrvatske! I koji bi, kao takav, svakako trebao biti visoko rangiran na listi prioriteta!

Najvažnije od svega jest činjenica da TEATAR.HR, sa preko 30.000 jedinstvenih korisnika, predstavlja upravo jedinstveno mjesto susreta svih kazališnih aktera, pravnih i fizičkih osoba, institucija i samostalnih umjetnika te kazališne publike u Republici Hrvatskoj!

Ukoliko se dotičnom portalu ne odobre dodatna sredstva, vlasnici istog biti će primorani na njegovo konačno gašenje!

Prema STRATEŠKOM PLANU MINISTARSTVA KULTURE 2011.-2013., Posebni cilj 2.1., Potpora umjetničkom stvaralaštvu, poduzetništvu i participaciji u kulturi, navedeni ciljevi uključuju "unaprjeđenje razvoja svih segmenata suvremenog kulturnog i umjetničkog stvaralaštva u riječi, slici, glazbi, plesu, kazalištu, filmu i drugim umjetničkim izričajima" te se kao takvi navode kao "ishodišni i prioritetni cilj razvoja u cjelini kulturnog ciklusa, kulturnog djelovanja i kulturnog života."
Ako je cilj unaprijediti stvaralaštvo, ako je cilj potaknuti kulturno djelovanje i upotpuniti ciklus, ako želite omogućiti građanima RH kvalitetan kulturni život, NE ZANEMARUJTE I POTAKNITE TEATAR.HR!

Uz to, citiramo: "Prepoznavanje, vrednovanje i poticanje izvrsnosti prioritetno je sredstvo u načinu njegova ostvarivanja uz unapređenje programa poduzetništva u kulturi, razvoj kulturne infrastrukture i participacije u kulturnom životu te jačanje prisutnosti hrvatske umjetnosti i kulture u svijetu." Stoga, PREPOZNAJTE IZVRSNOST, VREDNUJTE TEATAR.HR!

Mi, niže potpisani, smatramo da portal TEATAR.HR, kao jedini relevantni portal za područje scensko-izvedbene umjetnosti, treba tretirati kao javno kulturno dobro i nužnost te stoga tražimo od Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za Kulturu Grada Zagreba da odobre neophodna sredstva za njegov opstanak i daljnji nastavak plemenitog rada!

GoPetition respects your privacy.

The Sačuvajmo TEATAR.HR! petition to Ministarstvo kulture RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba was written by Sacuvajmo Teatar.hr and is in the category Culture at GoPetition.