#Children's Rights
Target:
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.
Region:
Greece
Website:
studentsfree.blogspot.com

Κοιν.: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή,
Υπουργό Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Έχοντας υπ' όψιν τις αυξανόμενες ποινικές διώξεις για τις πρόσφατες καταλήψεις, τις κλήσεις γονέων και καθηγητών στα αστυνομικά τμήματα και τις δίκες 105 μαθητών, οι οποίοι δικάστηκαν στις 29/10/2010 για συμμετοχή σε κατάληψη 4 ημερών του σχολείου τους, του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, όπου τελικώς αθωώθηκαν.

Έχοντας υπ' όψιν τα αιτήματα για τα οποία ξεκίνησαν οι μαθητές τις καταλήψεις ώστε να διεκδικήσουν βασικά τους δικαιώματα και να καλύψουν βασικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους όπως βιβλία και πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα, τα οποία καλούνται να πληρώσουν.

Έχοντας υπ' όψιν την ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.) στις 14/10/2010, όπου καταγγέλεται η ενεργοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - Ν. 2811/2000 "Ομαλή λειτουργία δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης". Στην καταγγελία αυτή δηλώνεται η αντίθεση των εκπαιδευτικών στις διώξεις των μαθητών και ζητείται η άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Ν. 2811/2000).

Έχοντας υπ' όψιν το κοινό ψήφισμα των 5 Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (Ε.Λ.Μ.Ε.), με το οποίο ζητούν να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών που σημειώθηκαν σε σχολεία όλης της χώρας και να μην εφαρμοστεί ανάλογη τακτική στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, που τελούν υπό κατάληψη, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μεταξύ των Συλλόγων Γονέων, των δασκάλων και των μαθητών.

Τέλος, έχοντας υπ' όψιν το Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στις 21/10/2010, το οποίο ζητά να καταργηθεί άμεσα με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο Νόμος 2811/2000, που κύρωσε την από 4/12/1999 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εισήγαγε απαραδέκτως «μαθητικό ιδιώνυμο» ποινικοποιώντας ευθέως τις μαθητικές καταλήψεις, και δεν έχει καμία θέση στην έννομη τάξη μιας πολιτείας που σέβεται τα δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα έκφρασης και διαμαρτυρίας των πολιτών της.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους αγώνες των μαθητών και ζητάμε να καταργηθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - Νόμος 2811/2000.

Παρακαλώ να με πληροφορήσετε για το αν πρόκειται να λάβετε άμεσα μέτρα για την παύση των ποινικών διώξεων των μαθητών και την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - Νόμος 2811/2000, καθώς και για την παύση της άσκησης βίας της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στους μαθητές. Παρακαλώ να με πληροφορήσετε για το ποια θα είναι αυτά τα μέτρα εγγράφως.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση απάντησή σας.

Μετά τιμής

GoPetition respects your privacy.

The Να καταργηθεί το "ιδιώνυμο" των μαθητών που ποινικοποιεί τις καταλήψεις. petition to Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια. was written by Kalliopi Charkianaki and is in the category Children's Rights at GoPetition.