#Politics
Target:
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Region:
Greece
Website:
hkommatokratia.blogspot.com

Οι, ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν στην κοινωνία μας, μετά την παράδοση της διαχείρισης της Οικονομίας μας σε τρίτους, επιβάλλουν την ΥΠΑΡΞΗ ΕΜΙΣΤΟΣΥΝΗΣ προς την πολιτική ηγεσία που καλείται να οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία στην έξοδο από αυτή την "αιχμαλωσία" της.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκατάσταση αυτής της εμπιστοσύνης, αποτελεί η κατοχύρωση της διαφάνειας των οικονομικών των πολιτικών προσώπων και η παραδειγματική τμωρία όσων, (αν) παρέβησαν τον όρκο τους για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Εμείς οι Έλληνες/Ελληνίδες πολίτες που υπογράφουμε το παρόν, εν όψει και του νόμου που ετοιμάζεται από το Υπ. Δικαιοσύνης, σχετικά με το «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» των πολιτικών προσώπων, ζητούμε:

1. Τη δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων που συνθέτουν (και δικαιολογούν) το «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» όλων των βουλευτών, Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και των Διοικητών/Υποδιοικητών των ΔΕΚΟ, που θήτευσαν στην ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στα Υπουργεία και στις ΔΕΚΟ, και των συγγενών αυτών, μέχρι 2ου βαθμού συγγένειας, κατά τα τελευταία 20 χρόνια.

Η δημοσιοποίηση αυτή, απαιτούμε να γίνει στο διαδίκτυο (internet), όπως υπέδειξε και υποσχέθηκε ότι θα πράξει, για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά και τη σύσκεψη που έγινε υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αποκατάσταση της διαφάνειας στον δημόσιο βίο.

Προς διευκόλυνση των πολιτών, ο κατάλογος θα πρέπει να είναι κατ’ αλφαβητική σειρά, και στη μερίδα του κάθε προσώπου, θα πρέπει να εμφανίζονται τα οικονομικά στοιχεία που συνθέτουν το «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» του, (ακίνητα, κινητά, καταθέσεις) κατ’ έτος, ώστε να μπορεί εύκολα να γίνει η σύγκρισή τους, χρόνο με το χρόνο.

2. Τη δήμευση των αδικαιολογήτως αποκτηθέντων, όπως θα προκύψουν από τη δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων που συνθέτουν (και δικαιολογούν) το «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» όλων των παραπάνω προσώπων.

3. Την έκπτωση από το βουλευτικό ή άλλο αξίωμα των προσώπων που συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα σε οff-shore εταιρείες

4. Τη μετατροπή σε κακούργημα της πράξης της απόκρυψης στοιχείων από το «πόθεν έσχες», με ποινή κάθειρξης τουλάχιστο 10 χρόνια για κάθε περίπτωση απόκρυψης περιουσιακού στοιχείου με αξία πάνω από 250.000 ευρώ.

Τόσο η παράλειψη νομοθετικής πρόνοιας, σχετικά με την δήμευση, όσο και η τυχόν μη δημοσιοποίηση που απαιτούμε με το αίτημά μας αυτό, θα εκληφθεί σαν προσπάθεια εκ μέρους σας απόκρυψης στοιχείων για λογαριασμό και προς όφελος των πολιτικών αυτών προσώπων, ενέργεια νομιμοποίησης αδικαιολόγητα/παράνομα αποκτηθέντος πλούτου και ενέργεια παραπλάνησης των πολιτών, εκ μέρους του κ. Πρωθυπουργού.

GoPetition respects your privacy.

The ΔΗΜΕΥΣΗ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ KAI ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ petition to ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ was written by Όθων Ιακωβίδης and is in the category Politics at GoPetition.