#Roads & Transport
Target:
Zuglói lakosok- Civilek Zuglóért
Region:
Hungary
Website:
www.civilzuglo.co.cc

Elvették a nyugodt életvitelhez, pihenéshez való jogunkat, és ezt MI zuglóiak nem tűrhetjük tovább!

ELÉG VOLT!

A repülőgépek 150-300 méterre mennek el a házak fölött, rendkívül nagy zajt okozva. Ennek értéke 70-80 decibel, időnként akár 113 decibeles zajhatás is érheti a lakókat , mely káros hatással bír az emberi szervezet vízháztartására, továbbá a káros gázok okozta légszennyezés, például nitrogénoxid is sújtja az itt élőket! Az alacsonyan repülő gépek életveszélyes helyzetet is teremtenek, mivel háromszáz méteres magasság alatt korrekciós lehetőségük minimális lesz.

A vonatkozó jogszabályokat sajnos nem tartják be. Nincs kohézió a jogszabályok között, hiányzik az ellenőrzés, a számonkérés, a szankcionálás sem működik.

Követeljük, hogy -- minimumként -- a meglévő jogszabályokat tartsák be. Nem tartják be az éjszakai repülési tilalmat, illetve a munkaszüneti napokon meglévő repülési tilalmat.

Javasoljuk a reptér képviselőinek fontolják meg, hogy a teher-, a fapados- illetve a "kisrepülőgép" forgalmat elhelyezik Zugló felől más ipari övezetekbe, ahol a gépek hangos zaja nem zavarja az ott élők nyugalmát!

A zajvédelmi díjak, amit a légitársaságok a jogszabályok megsértésért fizetnek a Budapest Airport-hoz folyik be. Úgy gondoljuk, hogy ennek a pénznek leginkább a települések és főleg az agyonterhelt lakosság irányába kellene áramolnia.

Arra, hogy adottságként kell kezelni a repülőteret a válaszunk, egy jogsértést nem lehet adottságként kezelni. Az állam működésének a hitelessége kérdőjeleződik meg. Az államé, amely a jogalkotó, s a jogszabályokat érvényesítő szervezet. A jogsértő állapot tehát nem adottság, hanem olyan helyzet, amit föl kell számolni.

Felszólítjuk az illetékes hatóságokat, hogy ezt a törvénytelen állapotot azonnali hatállyal szüntessék be! Megoldást követelünk arra, hogy a lakosság érdekei a jövőben ne sérülhessenek!

Petíciót kapják: Budapest Zugló Önkormányzata, Budapest Airport, Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Parlament Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottsága.

GoPetition respects your privacy.

The Petíció a zuglói légiforgalom ellen petition to Zuglói lakosok- Civilek Zuglóért was written by Civilek Zuglóért Platform and is in the category Roads & Transport at GoPetition.