#Environment
Target:
όλοι όσοι παίρνουν αποφάσεις για το θέμα
Region:
GLOBAL
Website:
kireas.org

Πρόσφατα η ΤΕΡΝΑ γνωστοποίησε ότι μελετά την δημιουργία σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στο λιμάνι Μαντουδίου (http://kireas.org/smf/index.php?topic=484.0). Ατυχήματα ΥΦΑ έχουν δημιουργήσει εκτεταμένη αντιπαράθεση παγκοσμίως και οδήγησαν πολλές εταιρίες στην δημιουργία υπεράκτιων σταθμών. Ένας τέτοιος σταθμός ορίζεται από την ΕΕ νομοθεσία (οδηγία 96/82/ΕΚ) σαν μια από τις πιο επικίνδυνες εγκαταστάσεις - μια εγκατάσταση Seveso II.

Για περισσότερες επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες για την σοβαρότητα και το μέγεθος των κινδύνων διάβασε πρώτα εδώ
http://kireas.org/lng.htm

ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΥΦΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑΣΙ.

Κάλεσε όλους όσους μπορείς να υπογράψουν να στείλουμε ένα μαζικό και ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που μελετούν τέτοια σχέδια και παίρνουν τις αποφάσεις

Η ΚΑΘΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Με αυτή την υπογραφή, ζητώ από όλους τους πιθανά εμπλεκομένους φορείς και ιδιώτες να μην γίνει τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι Μαντουδίου. Τα οφέλη για την περιοχή είναι ασήμαντα σε σχέση με την πιθανή ζημιά και το μέγεθος και την σοβαρότητα των κινδύνων.

Σε περίπτωση ατυχήματος τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους σε ακτίνα απο 5 μέχρι 12 χλμ.

Το λιμάνι του Μαντουδίου θα παύσει να λειτουργεί για άλλα πλοία που θα πρέπει να απαγορευθούν να χρησιμοποιούν το λιμάνι με βάσει τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας λιμένων.

Ένα τέτοιος σταθμός θα στερήσει την εγγύς περιοχή από άλλου είδους βιομηχανική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Αλλες παραγωγικές μονάδες δεν θα μπορούν εγκατασταθούν κοντά στο λιμάνι που θα θεωρείται ζώνη κινδύνου.

Οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να ξαναχρησιμοποιήσουν την παραλία Κυμασίου για λόγους ασφαλείας

Ένας τέτοιος σταθμός σημαίνει ουσιαστικά την υποβάθμιση της περιοχής, υποθήκευση άλλων μορφών ανάπτυξης και την ουσιαστική παραχώρηση του λιμανιού και της παραλίας στην ΤΕΡΝΑ.

GoPetition respects your privacy.

The ΟΧΙ ΣΤH KATAΣKEYH ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ petition to όλοι όσοι παίρνουν αποφάσεις για το θέμα was written by Kireas Org and is in the category Environment at GoPetition.