#Civil Rights
Target:
Δ. Γόρτυνος
Region:
Greece

Είναι γνωστό ότι με την εφαρμογή του προγράμματος "Καποδίστριας 2", ο Δήμος Γόρτυνος θα συνενωθεί με το Δ. Μεγαλόπολης ή με τον Δ. Δημητσάνας.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που έχει προτείνει η πολιτειά, ο Δ. Γόρτυνος συνενώνεται με τον Δ. Δημητσάνας. Αφήνεται όμως το περιθώριο στους πολίτες να εκφέρουν την άποψή τους ώστε να παρθεί η τελική απόφαση.

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008 η δημοτική αρχή με τη συμμετοχή ορισμένων πολιτών αποφάσισε τη συνένωση μας με τον Δ. Μεγαλόπολης.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν υπήρξε σαφής ενημέρωση και ανοιχτή πρόσκληση των πολιτών για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την πρόοδο του τόπου.
Θεωρούμε παιδιάστικα τα επιχειρήματα που ειπώθηκαν προκειμένουν να συνενωνθούμε με το Δ. Μεγαλόπολης όπως: α)εαν δεν συνενωθούμε με το Δ. Μεγαλόπολης δεν θα έχουμε πρόσβαση σε τράπεζες & δημόσιες υπηρεσίες, β)Δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα σχολεία ή τα νοσοκομεία της και γ)θα διακοπεί η συγκοινωνία Καρύταινας - Μεγ/πολης.

Αυτά είναι επιχειρήματα εκφοβισμού και δεν ευσταθούν αφού μέχρι σήμερα, που είμαστε δύο διαφορετικοί Δήμοι, εξυπηρετούμαστε απο όλες τις υπηρεσίες.

Δεν αναφέρθηκαν οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να να πάμε στο Δ. Μεγαλόπολης όπως: α) δεν έχουμε κοινό στόχο ανάπτυξης β) αποτελεί δυσφήμιση του Δήμου μας η ταύτηση μας με ένα Δήμο γνωστό για την μόλυνση , την καταστροφή του περιβάλλοντος και τη βιομηχανική ανάπτυξη γ) ο Δ. Μεγ/πολης δεν κατάφερε να αναδείξει τουριστικά & πολιτιστικά το σημαντικότερο & αρχαιότερο θέατρο του ελληνικού χώρου πως θ' αναδείξει το κάστρο της Καρύταινας; δ) θα επωμισθούμε υψηλά δημοτικά τέλη όπως σε κάθε μεγάλο και χρεωμένο δήμο ε) ο Δ. Μεγ/πολης εξαιρείται απο όλα τα κοινοτικά προγράμματα στήριξης (Leader κλπ).

Απο την άλλη πλευρά με άξονα το ενδιαφέρον για τον τόπο μας αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους θα ήταν ιδανική η συνένωση του δήμου μας με αυτόν της Δημητσάνας: α)κοινά πολιτιστικά στοιχεία, κοινά χαρακτηριστικά, κοινά σχέδια δράσης και κοινό στόχο ανάπτυξης (οικοτουρισμός κτλ). Έχει αποδειχθεί ότι χωριά με κοινά χαρακτηριστικά έχουν κάνει πετυχημένες συνενώσεις όπως τα Ζαγοροχώρια, Βλαχοχώρια κ.α. β) Η Δημητσάνα & η Στεμνίτσα είναι απο τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι είναι ήδη ενταγμένοι σε κοινοτικά προγράμματα στήριξης και η ανάπτυξη τους είναι ορατή γ) ο Δ. Δημητσάνας είναι εύρωστος και χωρίς χρέη δ) θα μπορούμε να κάνουμε κοινή διαφημιστική καμπάνια ε) η χιλιομετρική απόσταση απο τη Δημητσάνα είναι αρκετή ώστε να δικαιολογεί παράρτημα (αντιδημαρχεία) του Δήμου στην Κάρύταινα ε) αν αυξηθεί ο τουρισμός θα ιδρυθούν ή θα αυξηθούν διάφορες υπηρεσίες.

Ως πολίτης του Δ. Γόρτυνος , κάτοικος, ψηφοφόρος, που διατηρώ έννομα συμφέροντα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μου επιθυμώ ο Δήμος Γόρτυνος να συνενωθεί με τους Δήμους Δημητσάνας, Τρικολώνων και Ηραίας.

GoPetition respects your privacy.

The Όχι στην προσάρτηση του Δ. Γόρτυνος στον Δ. Μεγαλόπολης petition to Δ. Γόρτυνος was written by Karytaina and is in the category Civil Rights at GoPetition.