#Law Reform
Target:
www.michanikos.gr
Region:
Greece
Website:
www.michanikos.gr

Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στο φόρουμ www.michanikos.gr άνοιξε ένα θέμα http://www.michanikos.gr/viewtopic.php?t=3613 σχετικό με την νέα πυροσβεστική διάταξη υπ'αριθμό 13 (ΦΕΚ Β 1506/30.7.2008)

Η εν λόγω πυροσβεστική διάταξη καθορίζει την διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών πυροπροστασίας χωρίς αυτοψία, με εξαίρεση πρατήρια υγρών - αερίων καυσίμων καθώς και βιοτεχνίες - βιομηχανίες.

Απαιτείται υπεύθυνη δήλωση μηχανικού και ιδιοκτήτη οτί η εγκατάσταση των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας έχει γίνει σύμφωνα με το νόμο, ενώ θα γίνονται μερικοί έκτακτοι έλεγχοι, και για τους παραβάτες (μηχανικούς και ιδιοκτήτες) θα ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο.

Η κατάργηση των αυτοψιών κατά γενική ομολογία είναι βήμα προς τα πίσω και πιθανόν θα γίνει μοχλός πίεσης των πελατών προκειμένου οι μηχανικοί να υπογράφουν εν λευκώ οτιδήποτε.

Οι έλεγχοι δεν πρέπει να καταργηθούν σε καμία περίπτωση. Χρειάζεται διαβούλευση και παρέμβαση από τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Όσοι μηχανικοί δεν συμφωνούν με την κατάργηση των αυτοψιών και επιθυμούν να συνεχιστούν οι έλεγχοι, είτε όπως γινόταν μέχρι τώρα, είτε με συγκρότηση ενός τρίτου φορέα παρακαλούνται να υπογράψουν δίνοντας πλήρη και αληθή στοιχεία.

Το αίτημα και οι υπογραφές θα κοινοποιηθούν στους αρμόδιους για την επίλυση του προβλήματος φορείς.

The Όχι στην κατάργηση των αυτοψιών για έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας (ΦΕΚ Β 1506/30.7.2008) petition to www.michanikos.gr was written by Anonymous and is in the category Law Reform at GoPetition.