#City & Town Planning
Target:
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Region:
Greece

Χρόνια τώρα ο καταυλισμός των Ρομά στο Καναματ (Καρακονερο) δημιουργεί τεράστια πρόβλημα τα σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Οι καύσεις πλαστικών που γίνονται συχνότατα εκεί και απελευθερώνουν τοξικά αέρια (διοξίνες) με αποτέλεσμα να μολυνθεί η γύρω περιοχή ενώ οι διοξίνες έχουν φθάσει μέχρι και στο γάλα των ζώων (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΕΦΑΜΑΔ 10/52). Επίσης οι καύσεις δημιουργούν συχνά αναπνευστικά προβλήματα τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του Αθλητικού Κέντρου αλλά και του Τένις (ΡΟΑ).

Η παραβατική συμπεριφορά των Ρομά ενισχύεται από την ύπαρξη του καταυλισμού και είναι το άλλο αγκάθι στα πλευρά ολοκλήρου του νησιού.

Πρόσφατα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έθεσε σε Δημοσία Διαβούλευση απο 10/2/2015 εως και 20/2/2015 το «Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την ένταξη των Ρομά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=5672 το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την δημιουργία νέου καταυλισμού στην Ρόδο και την στέγαση εκεί όλων των Ρομά που κατοικούν μόνιμα στην Ρόδο.

Εάν διαφωνείτε με το σχέδιο της κατασκευής νέου καταυλισμού και πιστεύεται ότι είναι πιο σωστό να διατεθούν σπίτια στους Ρομα διάσπαρτα στην Ρόδο (είτε με επιδότηση ενοικίου είτε με απευθείας χορήγηση κατοικιών) τότε υπογράψτε εδώ μέχρι και τις 19/2/2015.

GoPetition respects your privacy.

The Όχι στην δημιουργία νέου καταυλισμού Ρομά στην Ρόδο, Ναι στην διασπορά τους με δωρεάν στέγαση petition to Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου was written by Antonis Kladogenis and is in the category City & Town Planning at GoPetition.