#Students' Rights
Target:
ΥΠΕΘ
Region:
Greece

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης βάλλεται κατά μέτωπο. Έτσι, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που λειτουργεί στην πόλη του Βόλου από το 1984, παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις, ώστε να απειλείται η βιωσιμότητά του και το επίπεδο σπουδών που μέχρι πρότινος πρόσφερε στους φοιτητές του. Τα προβλήματά μας είναι τα εξής:

• Έλλειψη καθηγητών για τη διδασκαλία των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων του προγράμματος σπουδών (17 μόνιμοι καθηγητές για 900 περίπου φοιτητές και 52 μαθήματα για πτυχίο-εκλεγμένος καθηγητής Φυσικών Επιστημών αδιόριστος εδώ και τρεισήμισι χρόνια).

• Άγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τα οποία δεν υπάρχει διδάσκων.

• Η πρακτική άσκηση των φοιτητών, που είναι απαραίτητη για κάθε ενσυνείδητο δάσκαλο, στην παρούσα φάση δεν επιτελείται, λόγω απουσίας αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

• Οι απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου μας θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή, εύρυθμη λειτουργία ΚΑΙ του τμήματός μας.

• Η δωρεάν σίτιση αλλάζει. Κατώτερο όριο από 45.000 σε 22.000 ευρώ, με πολλούς συμφοιτητές μας να χάνουν αυτό το απαραίτητο δικαίωμα.

• Τα μόνιμα προβλήματα της σχολής μας παραμένουν άλυτα τόσα χρόνια (πληρώνουμε τα αναλώσιμα για την πρακτική, κτιριακό ζήτημα κ.τ.λ).

Για τους παραπάνω λόγους το Τμήμα τέθηκε σε συμβολική αναστολή διοικητικής και διδακτικής λειτουργίας 3 εβδομάδων από τις 23/09 έως τις 11/10, ενώ οι διοικητικοί μας βρίσκονται στην έκτη εβδομάδα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Ταυτόχρονα, ο Φοιτητικός Σύλλογος στήριξε αυτές τις αποφάσεις με δικές του δράσεις και κινητοποιήσεις (λειτουργική κατάληψη την τελευταία εβδομάδα της αναστολής, εκδηλώσεις, πορεία διαμαρτυρίας).

Δυστυχώς, η φωνή όλων μας δεν εισακούστηκε και η κατάσταση του Τμήματος, αλλά και γενικότερα του Π.Θ., παραμένει στάσιμη.

Για αυτό, σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας για την εξωτερίκευση των απαιτήσεών μας:

1)Συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση Παιδαγωγικών την Τρίτη 22/10 και ώρα 11π.μ με 1μ.μ
2)Καθιστική διαμαρτυρία την Δευτέρα 21/10 και ώρα 10π.μ στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
3)Πανό του Φοιτητικού συλλόγου
4)Μάζεμα υπογραφών
5)Την Πέμπτη 17/10 πανεκπαιδευτική πορεία και συντονισμός με άλλες σχολές του Π.Θ
6)Συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19/10 και ώρα 11:30π.μ στην Πλ.Ελευθερίας
7)Ταινίες και αντιμαθήματα
8)Γ.Συνέλευση την Δευτέρα 21/10 αμέσως μετά τη διαμαρτυρία

Ζητάμε την υποστήριξη και τη συμπαράσταση του κοινωνικού συνόλου, ώστε να συνεχίσουν να αποφοιτούν από το Τμήμα μας πλήρως και ορθά καταρτισμένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα στελεχώνουν αποτελεσματικά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, θα πρέπει να εξασφαλίζονται και δίκαιες συνθήκες εργασίας και για το διοικητικό και διδακτικό προσωπικό.

GoPetition respects your privacy.

The ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ Π.Τ.Δ.Ε. Π.Θ. petition to ΥΠΕΘ was written by ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Τ.Δ.Ε. Π.Θ. and is in the category Students' Rights at GoPetition.