#Politics
Target:
Προς όλα τα στελέχη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα
Region:
Greece

Η συστηματική παρουσία κυβερνητικών στελεχών σε τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν, αποδεδειγμένα, συμβάλει στον εκφυλισμό του πολιτικού διαλόγου δεν συνεισφέρει στην προβολή του κυβερνητικού έργου.

Αντιθέτως: Προκαλεί συχνά σύγχυση στους πολίτες. "Νομιμοποιεί" το μεροληπτικό και προσχεδιασμένα αποπροσανατολιστικό συμπέρασμα που εξάγεται για προπαγανδιστικούς λόγους από αυτές τις εκπομπές.

Η ενημέρωση των πολιτών θα έπρεπε να στηριχθεί κυρίως στις συνεντεύξεις τύπου των υπουργών.

Παράλληλα τα κυβερνητικά στελέχη οφείλουν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση σε ότι αφορά τη συνεχή τους "έκθεση" στα κανάλια και να αποφεύγουν το σχολιασμό θεμάτων που δεν εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους.

Είναι αναγκαίος ένας μεγαλύτερος σεβασμός προς την αισθητική και το πολιτικό κριτήριο των πολιτών που στηρίζουν αυτή την Κυβέρνηση!

Έκκληση πολιτών προς όλα τα στελέχη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

• Ας παύσουμε να δίνουμε άλλοθι στον ψευτοδιάλογο των μνημονιακών καναλιών.

• Ας μη συμπράττουμε πλέον στην απαξίωση του πολιτικού λόγου και τον τηλεοπτικό εκφυλισμό του.

• Αξιώνουμε από όλα τα στελέχη να αυτοπροστατεύονται από την ευτέλεια των τηλεοπτικών εντάσεων και επιδείξεων.

• Ζητάμε να σεβαστείτε την εκτίμηση και την αναγνώριση που τρέφουμε για σας, τις προσδοκίες που έχουμε καλλιεργήσει και πιστεύουμε ότι θα τιμήσετε!

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, πολίτες που στηρίζουμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνουμε πως έχουμε πολύ κουραστεί από τη συνεχή αυτοπροβολή ορισμένων στελεχών της στην Τηλεόραση και, μάλιστα, στα κανάλια της μνημονιακής συναλλαγής και της διαπλοκής με τα συμφέροντα της λούμπεν πλουτοκρατίας.

Παρά τις υποδείξεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, πολλά κυβερνητικά στελέχη αλλά και ορισμένοι βουλευτές θεωρούμε ότι ξοδεύουν προκλητικά πολύ από τον εργάσιμο χρόνο τους για να αυτοπροβληθούν – συχνά σε βάρος της κυβερνητικής πολιτικής!- σαν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Δείχνουν να μην ενδιαφέρονται πραγματικά για την ενόχληση ή τη σύγχυση που προξενούν.
Η παρέλαση αυτή πρέπει να σταματήσει: νομιμοποιεί την προκλητικότητα και τη χυδαιότητα αυτών που σας φιλοξενούν, θίγει την αξιοπρέπειά μας και μας υποβιβάζει σε παθητικούς θεατές μιας πρακτικής που γελοιοποιεί τον πολιτικό διάλογο, φτωχαίνει την πολιτική σκέψη και υποστηρίζει μόνο την αυτοπροβολή και την «εικόνα» του εκάστοτε πρωταγωνιστή της.

Σας καλούμε να απέχετε από όλες αυτές τις τηλεοπτικές εκπομπές κατά το δυνατό. Να μετέχετε μόνο όταν το επιτάσσει κυβερνητική, υπεύθυνη υπόδειξη.
Σας καλούμε να μη συμπράττετε εφεξής στην ανάγκη των καναλιών να μονοπωλούν και να κερδοσκοπούν με «ειδήσεις», «παρεξηγήσεις», «αποκλίσεις» από την κυβερνητική πολιτική και προπαγανδιστικές μηχανορραφίες με βάση τις όποιες επιμέρους διαφορές.

Σας προτείνουμε να ενημερώνετε συστηματικά τους διαπιστευμένους συντάκτες του τομέα ευθύνης σας, με φροντισμένες, οργανωμένες και υπεύθυνες συνεντεύξεις τύπου.

Σας καλούμε να μη προτρέχετε ή και να σωπαίνετε ακόμη, για όλα τα ζητήματα που δεν εμπίπτουν στον τομέα ευθύνης σας.

Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει -μέσα στις τόσες δημοσκοπήσεις- άλλη μια ενδελεχή έρευνα για τις διαθέσεις της κοινής γνώμη απέναντι σε αυτή την κατάπτωση και να λάβει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα για την υπεράσπιση του δημοκρατικού πολιτικού λόγου και της λαϊκής ενημέρωσης από το συνεχόμενο εκφυλισμό που τα απειλεί.

The ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ petition to Προς όλα τα στελέχη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα was written by Periigitis and is in the category Politics at GoPetition.