#Environment
Target:
Dimos Peiraia
Region:
Greece
Website:
www.facebook.com

Λέμε ΟΧΙ στην παραχώρηση από τον Δήμο σε ιδιώτες των δύο παραλιών του Πειραιά – της παραλίας Βοτσαλάκια (Παρασκευά) κάτω από την Καστέλλα και της παραλίας της Φρεαττύδας.

Την περιόδο αυτή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, της εργασιακής τρομοκρατίας και της εκτεταμένης φτώχιας, ο Δήμαρχος επιλέγει να ιδιωτικοποιήσει τις παραλίες.

Οι παραλίες αυτές ανήκουν στους Πειραιώτες και σε όλους τους κατοίκους του ευρύτερου Πειραιά και του Λεκανοπεδίου και ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα να τις ιδιωτικοποιήσει. Αντιθέτως έχει υποχρέωση να τις διατηρεί καθαρές, προσβάσιμες, ελεύθερες και ανοικτές για όλους τους πολίτες.

Καλούμε τον Δήμο Πειραιά να ανακαλέσει και να μην υλοποιήσει την απόφαση τους. Ο Πειραϊκός Λαός δεν θα επιτρέψει να περάσουν στα χέρια ιδιωτών οι μοναδικές και πολύτιμες παραλίες της πόλης.

Οι κάτοικοι του Πειραιά αντιδρούμε και καταγγέλουμε την απόφαση ως παράνομη καθώς με βάση το Σύνταγμα οι παραλίες μας είναι ελεύθεροι - κοινόχρηστοι - δημόσιοι χώροι που ανήκουν σε όλους τους πολίτες και όχι εμπορεύματα για να παραχωρούνται σε ιδιώτες. Επιπλέον ο Δήμαρχος Πειραιά Κος Β.Μιχαλολιάκος δεν δικαιούται να αποφασίζει για τις παραλίες μας χωρίς να λάβει υπόψιν του την αντίθετη γνώμη των κατοίκων και δεν νομιμοποιείται καθώς στο προεκλογικό του πρόγραμμα πουθενά δεν ανέφερε την παραχώρηση τους σε ιδιώτες!!! Αντίθετα οφείλει να τις διατηρεί σε άριστη κατάσταση όπως προεκλογικά υποσχέθηκε, αξιοποιώντας τα υπέρογκα ποσά που σαν δημότες πληρώνουμε για τον σκοπό αυτό μέσω των δημοτικών τελών.

Για τα Βοτσαλάκια η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία θερινού κινηματογράφου, κατάληψη χώρου 500 μέτρων με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αναψυκτήριο, παραχώρηση του α΄ ορόφου του κολυμβητηρίου για χρήση εστιατορίου και δέσμευση 600 τ.μ. για ενοικιαζόμενο πάρκινγκ.

Δίνει μεταξύ άλλων το δικαίωμα στον ιδιώτη να προβαίνει σε ουσιώδεις αλλαγές ή μεταρρυθμίσεις τέτοιες που ν’ αλλάζουν την αρχική σύσταση του χώρου μετά από απλή γραπτή άδεια του Δημάρχου ή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όσον αφορά την πλαζ της Φρεαττύδας απ’το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος πρασίνου και μόνο, απαγορευμένης της χρήσης αναψυχής και τουρισμού.

Ζητάμε από το Δήμο Πειραιά να μην προχωρήσει στην εκχώρηση σε ιδιώτες των 2 παραλιών του Πειραιά – της παραλίας Βοτσαλάκια (Παρασκευά) κάτω από την Καστέλλα και της παραλίας της Φρεαττύδας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ.

GoPetition respects your privacy.

The ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ( ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ) petition to Dimos Peiraia was written by ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ and is in the category Environment at GoPetition.