#Environment
Target:
Δήμος Καντάνου - Σελίνου
Region:
Greece

Ο ΣΜΑ ΣΤΟ ΚΑΚΟΔΙΚΙ ΒΡΩΜΕΙ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ακύρωση της ετσιθελικής απόφασης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, να εγκαταστήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων μέσα στο χωριό μας και ζητούμε τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας.

Ο Δήμος ισχυρίζεται ότι ο ΣΜΑ είναι κάτι εντελώς ακίνδυνο και αθώο και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του (άρα υπάρχουν!) είναι ...αμελητέες.

ΩΜΗ πραγματικότητα όμως είναι:

- Ότι ο ΣΜΑ χωροθετείται σε μια παραγωγική και εύφορη περιοχή, μόλις 180 μέτρα πάνω από τον Κακοδικιανό ποταμό, που είναι η αρτηρία ζωής για το χωριό μας και την κοιλάδα ως την Παλιόχωρα, την οποία τροφοδοτεί με πόσιμο νερό από τρεις γεωτρήσεις στην κοίτη του.

- Ότι ο ΣΜΑ θα μετατραπεί σε σκουπιδότοπο (το παράδειγμα έδωσε ήδη ο Δήμος, (πετώντας τα σκουπίδια που συνέλεξε) και τα υγρά απόβλητά του ( προβλέπονται φρεάτια και βόθρος στραγγισμάτων) θα καταλήγουν στον Κακοδικιανό ποταμό, θέτοντας έτσι την υγεία και τη ζωή πολλών ανθρώπων σε κίνδυνο.

- Ότι η επιλογή του χώρου έγινε με αδιαφάνεια, χωρίς ενημέρωση των κατοίκων, χωρίς οικονομοτεχνική και περιβαλλοντολογική μελέτη, αφού:

- ΔΕΝ προσμετρήθηκαν κριτήρια, όπως ελάχιστης απόστασης από ποτάμια, πηγές, οικισμούς, μνημεία κλπ και,

- ΔΕΝ αξιοποιήθηκαν εναλλακτικές και οικονομικότερες λύσεις, με συνέπεια οι δημότες να κληθούν να πληρώσουν 90.000 ευρώ σε ενοίκια του οικοπέδου, του οποίου η τιμή αγοράς δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΚΟΔΙΚΙΟΥ

ΖΗΤΟΥΜΕ να ακυρωθεί εδώ και τώρα η απόφαση αυτή που σκοτώνει το Κακοδίκι.
ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσουν τέτοιες αποφάσεις που δολοφονούν ανθρώπους και εξαφανίζουν όμορφους τόπους από το πρόσωπο της γης.

GoPetition respects your privacy.

The ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ για να ακυρωθεί άμεσα η δημιουργία ΣΜΑ στο Κακοδίκι Σελίνου Χανιά Κρήτης petition to Δήμος Καντάνου - Σελίνου was written by Κωστής Πετράκης and is in the category Environment at GoPetition.