#Health
Target:
ALL PARENTS
Region:
Cyprus

Mε την έναρξη της σχολικής χρονιάς κάθε χρόνο ξεκινούν και οι ανησυχίες των γονέων βλέποντας τα παιδιά τους να κουβαλούν στους ώμους τους την υπέρβαρη σχολική τσάντα ως αν και καθημερινά τα παιδιά "καταβροχθίζουν" τόνους γνώσης χρησιμοποιώντας κάθε μέρα όλα τους τα βιβλία, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των τάμπλετς.

Καθώς οι σχολικές τσάντες, ως γνωστόν, βαραίνουν όλο και πιο πολύ όσο μεγαλώνει η τάξη στο σχολείο, υπάρχουν ανησυχίες για το αν η χρήση τους παίζει κάποιο ρόλο στο να εκδηλωθεί πόνος στην πλάτη ή την μέση.

Αρκετές έρευνες αναφέρουν ότι αν και δεν είναι στα σίγουρα "'ενοχη" η σχολική τσάντα για παθήσεις όπως η σκολίωση και η κύφωση, σίγουρα αναφέρουν άλλα προβλήματα όπως:

ατροφία στο άνω μέρος του λαιμού, που κάνει το παιδί να γέρνει το κεφάλι προς τα εμπρός, κάτι που προξενεί πόνους στο λαιμό και τους ώμους, ενώ δεν αφήνει τους μύες να κρατήσουν το σώμα όρθιο, αρθρώσεις, κλειδώσεις και μύες σφίγγουν, ενώ αλλάζει η βιομηχανική του σώματος, τα ισχία πονούν, όταν το παιδί γέρνει προς τα εμπρός συνέχεια, προκειμένου να αντισταθμίσει το βάρος της σχολικής τσάντας του, ακόμη και τα γόνατα μπορεί να αρχίσουν να πονούν, καθώς το παιδί αλλάζει τρόπο βάδισης λόγω του έξτρα βάρους στην πλάτη και σίγουρα δημιουργούνται πόνοι στη μέση και κίνδυνος εμφάνισης κοίλης.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε το βάρος της σχολικής τσάντας στο ελάχιστο απαραίτητο. Δεν θέλουμε τα παιδιά να πονάνε. Υπάρχουν ενδείξεις ότι έφηβοι που βιώνουν πόνους στη μέση συνεχίζουν να έχουν προβλήματα και στην ενήλικο ζωή.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων πρέπει να φροντίσουν ώστε να υπάρχουν ερμάρια αποθήκευσης σε κάθε τάξη για κάθε μαθητή έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να μεταφέρει υλικά και βιβλία που δεν του χρειάζονται στο σπίτι. Σήμερα ζούμε στην ηλεκτρονική εποχή και έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε ολόκληρα συγγράμματα σε μικρά memory sticks και ελαφριά lap top.

Πρέπει να μειώσουμε το βάρος της σχολικής τσάντας στο ελάχιστα απαραίτητο. Δεν θέλουμε τα παιδιά να πονάνε αλλά ούτε να τίθεται η υγεία τους σε κίνδυνο.

Συνεπώς ζητάμε απο το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα για επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, της μείωσης του βάρους της σχολικής τσάντας.

GoPetition respects your privacy.

The ΜΕΙΩΣΗ ΒΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ petition to ALL PARENTS was written by Yiannis Michaelides and is in the category Health at GoPetition.

Petition Tags

heavy school bag