#Politics
Target:
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Region:
Greece

Όλο και περισσότεροι στρεφόμαστε στην αποχή, στο άκυρο και στο λευκό, καθώς δεν βρίσκουμε τίποτα στην Ελληνική πολιτική σκηνή που να μας εκφράζει ή που να το εμπιστευόμαστε. Εμείς που δεν δεχόμαστε να ψηφίσουμε κανένα κόμμα, αρνούμαστε να ψηφίσουμε με μόνο σύμβουλο το συναίσθημα.

Είμαστε λογικοί. Δεν θέλουμε να δώσουμε καμία ψήφο διαμαρτυρίας. Θέλουμε από την άλλη να γίνουμε αυτοί που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με το να ψηφίσουν κατά κομμάτων, τα οποία θεωρούμε είτε υπαίτια για την κατάντια της πολιτικής στην Ελλάδα, είτε επικίνδυνα για το μέλλον του τόπου.

Το πρώτο κόμμα στις τελευταίες εκλογές πήρε 35,46% που ανάγεται (αν κάποιος υπολογίσει και την αποχή) σε 20,05%, ενώ εμείς είμαστε υπερδιπλάσιοι με 43,45%. Αν μπαίναμε στη Βουλή, θα είχαμε πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Θεωρούμε λοιπόν πως έχουμε δικαίωμα στην έκφραση.

Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, ζητούμε από τον Πρωθυπουργό, αλλά και από οποιονδήποτε άλλο πάρει μέρος στη διαμόρφωση του νέου εκλογικού νόμου, να μας εξασφαλίσει το δικαίωμά στην αρνητική ψήφο. Θέλουμε να εκφραστούμε. Δεν είμαστε λίγοι, είμαστε σχεδόν οι μισοί Έλληνες.

Συγκεκριμένα, επιθυμούμε να επιλέγουμε την υπερψήφιση ή καταψήφιση ενός κόμματος στις εκλογές, με κάποιον απλό και νόμιμο τρόπο. Άλλωστε η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, εφηύρε πολλές παρόμοιες μεθόδους στην αρχαιότητα, τις οποίες έχουμε κακώς εγκαταλείψει.

GoPetition respects your privacy.

The Δικαίωμα στην αρνητική ψήφο - η αποχή να γίνει συμμετοχή petition to Πρωθυπουργό της Ελλάδας was written by George Lignos and is in the category Politics at GoPetition.