#Culture
Target:
Υπουργείο Πολιτισμού
Region:
Greece

Εμείς οι πολίτες της Νήσου Σκοπέλου, που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, αιτούμαστε από το Υπουργείο Πολιτισμού την παραχώρηση στο Δήμο Σκοπέλου του παλιού κινηματογράφου «Ορφέας».

Ο Ορφέας είναι ο μοναδικός χειμερινός και θερινός χώρος εκδηλώσεων που διαθέτει το νησί μας και μπορεί να στεγάσει θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, σεμινάρια, ημερίδες καθώς και πολλαπλών δραστηριοτήτων συναφή με τον πολιτισμό.

Στη Σκόπελο δραστηριοποιούνται: θεατρική ομάδα, χορευτικές ομάδες, μουσικές ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι, καλλιτέχνες πλαστικών τεχνών κ.α. οι οποίοι όμως αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τον Ορφέα για τις εκδηλώσεις τους εφόσον σήμερα κρίνεται ακατάλληλος για χρήση.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι δεν διαθέτει έξοδο κινδύνου, η στέγαση του κτιρίου είναι ελλιπής, δεν υπάρχει θέρμανση, μόνωση κτλ. Οι εργασίες επιδιόρθωσης κρίνονται αναγκαίες, χρονοβόρες και πολυέξοδες. Οι πολίτες της Σκοπέλου όμως θέλουν και μπορούν να ξαναφτιάξουν τον Ορφέα.

Για αυτό το λόγο ζητάμε από το Υπουργείου Πολιτισμού την δωρεά του παλαιού κινηματογράφου «Ορφέα» στο Δήμο Σκοπέλου ή την μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης του, προκειμένου να επισκευαστεί και να επαναχρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

GoPetition respects your privacy.

The ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ petition to Υπουργείο Πολιτισμού was written by Anonymous and is in the category Culture at GoPetition.