#Human Rights
Target:
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Region:
Greece

Ο Σύλλογός μας, απευθύνεται σε κάθε συμπολίτη μας στους Φορείς της Πόλης, στους Βουλευτές της Πόλης μας, καθώς και στον Αρμόδιο Υπουργό, τον Κύριο Πρωθυπουργό και τον Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως η περίπτωση του Κωνσταντίνου είναι μια ατυχή εξαίρεση όπου ο Νόμος δεν έχει συμπεριλάβει και βέβαια αν με τόση σπουδή ένας Οργανισμός ο οποίος καταργήθηκε και για τον οποίο πλέον δεν γίνονται κρατήσεις, καταδικάζει μια πολύτεκνη οικογένεια (8μελή).

<< ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΛΕΥΚΑΣ ΠΑΤΡΩΝ >>

Ο Σύλλογός μας στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης την 30 Μαρτίου 2014 έλαβε την πρωτοβουλία να καταρτίσει ψήφισμα διαμαρτυρίας και παράλληλα συλλογή υπογραφών για το κάτωθι κοινωνικό θέμα :

Ο συμπολίτης μας Γιαχαλής Κων/νος του Αθανασίου, κατά προτεραιότητα λόγω του ότι είναι προστάτης έξι (6) παιδιών τηρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να του παραχωρηθεί οικία στον Εργατικό Οικισμό ΠΑΤΡΑ 14. Αυτό προκύπτει από σχετικό έλεγχο δικαιολογητικών από αρμόδιους υπαλλήλους του καταργηθέντα Ο.Ε.Κ..
Συγκεκριμένα ο Γ. Κων/νος μέχρι το έτος 2006 ήταν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και τηρούσε τις προϋποθέσεις των εργάσιμων ημερών καθώς επίσης δεν κατείχε και δεν κατέχει έως και σήμερα κανένα περιουσιακό ακίνητο.

Το 2006 ο συμπολίτης μας προσελήφθηκε στον Δήμο Πατρέων με αποτέλεσμα η αλλαγή ασφαλιστικού φορέα να ακυρώσει όλες τις ζητούμενες καθώς και υπάρχουσες προϋποθέσεις.

Ο Σύλλογός μας, απευθύνεται σε κάθε συμπολίτη μας στους Φορείς της Πόλης, στους Βουλευτές της Πόλης μας, καθώς και στον Αρμόδιο Υπουργό, τον Κύριο Πρωθυπουργό και τον Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως η περίπτωση του Γ. Κων/νου είναι μια ατυχή εξαίρεση όπου ο Νόμος δεν έχει συμπεριλάβει και βέβαια αν με τόση σπουδή ένας Οργανισμός ο οποίος καταργήθηκε και για τον οποίο πλέον δεν γίνονται κρατήσεις, καταδικάζει μια πολύτεκνη οικογένεια (8μελή) γιατί ο προστάτης αυτής κατάφερε να βρεί μια μόνιμη εργασία – γιατί τότε με μεγαλύτερη σπουδή ο φορέας που καταργήθηκε αλλά κι αυτοί που τον αντικαθιστούν σήμερα δεν ελέγχουν τα εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες ακατοίκητα ή ενοικιασμένα διαμερίσματα που υπάρχουν στους Εργατικούς Οικισμούς;

Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να έχουμε κατά νου ότι σύμφωνα με την Αρχή Χρηστής Διοίκησης τα διοικητικά όργανα επιβάλλεται να ασκούν τις αρμοδιότητές τους σύμφωνα με το αίσθημα δικαίου ώστε κατά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων να αποφεύγονται οι ανεπιεικείς και απλών μονοδιάστατες ερμηνευτικές εκδοχές και να επιδιώκεται η προσαρμογή των κανόνων δικαίου προς τις επικρατούσες και οικονομικές συνθήκες και το «κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Πρόεδρος: Γεωργογιάννης Δημήτριος
Αντιπρόεδρος: Ανδρουτσόπουλος Νικόλαος
Γραμματέας: Βασιλική Κούλου
Ταμείας: Φωτόπουλος Αθανάσιος
Έφορος: Τσιλιγγάνος Απόστολος

GoPetition respects your privacy.

The ΒΟΗΘΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΜΙΑ 8ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ.. petition to ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ was written by ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΛΕΥΚΑΣ ΠΑΤΡΩΝ and is in the category Human Rights at GoPetition.