#Civil Rights
Target:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Region:
Greece

Υπογράψτε εδώ υπέρ της άμεσης εφαρμογής του νόμου για τερματισμό της παράνομης λειτουργίας οίκων ανοχής στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στη περιοχή Κεραμεικού – Μεταξουργείου.

Συλλογή υπογραφών για άμεσο τερματισμό και απομάκρυνση των παράνομα λειτουργούντων οίκων ανοχής από το Ιστορικό Κέντρο και ειδικότερα από την περιοχή Κεραμεικού-Μεταξουργείου. Ζητούμε την εγρήγορση και άμεση επέμβαση της Πολιτείας στην εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Η λειτουργία παράνομων οίκων ανοχής έχει στιγματίσει τη συγκεκριμένη γειτονιά ενώ παράλληλα συμβάλλει δραστικά στην ολοένα και εντονότερη υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, στη περιοχή Κεραμεικού-Μεταξουργείου που «μαστίζεται» εδώ και χρόνια από τη λειτουργία παράνομων οίκων ανοχής, όχι μόνο δεν έχουν απομακρυνθεί οι υπάρχοντες αλλά αντίθετα τα τελευταία χρόνια αυξάνονται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται παράλληλα και η παραβατική δραστηριότητα στην περιοχή. Χαρακτηριστικά μόνο τους τελευταίους 12 μήνες άνοιξαν 10 νέοι οίκοι ανοχής σε πρόχειρα μετασκευασμένα κτίρια ή τμήματα κτιρίων ενώ κάθε εβδομάδα προστίθενται νέοι. Αποτέλεσμα αυτού αποτελεί ο χρόνιος κοινωνικός στιγματισμός και η εγκατάλειψη της περιοχής και των κατοίκων της.
Η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από ενεργούς πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής, των οποίων η ζωή και η καθημερινότητα έχει απαξιωθεί, καθώς και από τους συλλόγους «Δημόσιο Σήμα», «ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ» και «ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά».

Στόχος μας είναι, μέσω της εφαρμογής του νόμου, να αλλάξει η εικόνα της εγκατάλειψης στη περιοχή Κεραμεικού – Μεταξουργείου και να δημιουργηθεί η βάση για την εφαρμογή σχεδίου υγιών χρήσεων (κατοικία, εμπορική χρήση κλπ) που θα ενεργοποιήσουν θετικά την ευρύτερη περιοχή.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναβολή αποφάσεων και είναι πλέον κοινωνική απαίτηση να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία για το θέμα της παράνομης λειτουργίας οίκων ανοχής.

Ζητούμε την υπογραφή σας για να ασκήσουμε ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

GoPetition respects your privacy.

The ΑΘΗΝΑ: Παράνομοι οίκοι ανοχής petition to ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ was written by Kerameikos and is in the category Civil Rights at GoPetition.