#Civil Rights
Target:
Δημοτική Αρχή Σύρου - Ερμούπολης
Region:
Greece
Website:
podilates_syrou.byethost15.com

https://picasaweb.google.com/113280776172036296735/HYxxAJ

Υφιστάμενη κατάσταση

  • Τα ποδήλατα στην Ερμούπολη και κατ’ επέκταση στη Σύρο αυξάνουν. Είναι εμφανές. Προσπαθούμε εμείς, οι ποδηλάτες, να μετακινηθούμε με ασφάλεια και θέλουμε να σταθμεύουμε με ασφάλεια. Τα ποδήλατα μας, το κόστος των οποίων δεν είναι ευκαταφρόνητο, τα σταθμεύουμε πρόχειρα σε διάφορα σημεία της πόλης. Αυτό έχει σαν συνέπεια πολλά να πέφτουν ή να ρίχνονται από πεζούς στο δρόμο και να καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και άλλες ακατάλληλες θέσεις στάθμευσης.
  • Περιστατικά κλοπής έχουν ήδη παρατηρηθεί, αφού δεν υπάρχουν σημεία να ‘δέσουμε’ με ασφάλεια τα ποδήλατά μας.
  • Πολλές πόλεις της Ελλάδος έχουν θέσεις στάθμευσης, χωρίς απαραίτητα να έχουν δίκτυο ποδηλατοδρόμων
  • Ποδηλάτες από άλλα μέρη τις Ελλάδας που θέλουν να επισκεφτούν τη Σύρο μας ρωτάνε αν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης. Μέσω της ιστοσελίδας μας, (http://podilates_syrou.byethost15.com) προτείνουμε ποδηλατικές διαδρομές και σημεία ενδιαφέροντος στη Σύρο, συμβάλλοντας (στο μέτρο των δυνατοτήτων μας) στην προβολή του νησιού όμως η ανυπαρξία χώρων στάθμευσης αποτελεί σαφέστατα έναν αρνητικό παράγοντα.
  • Πρόσφατα παρατηρήθηκε το φαινόμενο η Δημοτική αστυνομία να αφήνει σημειώματα σε προχείρως σταθμευμένα ποδήλατα. Σημειώματα σχετικά με το γεγονός ότι το ποδήλατο εμποδίζει. Θεωρούμε ότι τα σταθμευμένα ποδήλατα σε πεζοδρόμια και σε λοιπούς δημόσιους χώρους ενδεχομένως δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των πεζών.
  • Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων για να δούμε θέσεις στάθμευσης. Η κατασκευή του ποδηλατόδρομου δεν είναι προαπαιτούμενο για τη δημιουργία θέσεων σταθμευσης. Η ύπαρξη τους λειτουργεί ενισχυτικά προς την χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης στην πόλη, άρα και του ποδηλατοδρόμου όταν αυτός τελικά δοθεί στην κυκλοφορία. Το ένα έργο δεν αποκλείει το άλλο.

    Είναι επίσης αντιαισθητικό να βλέπεις ποδήλατα δεμένα σε δέντρα, ή στοιβαγμένα 2-3 μαζί.

    Σας επισυνάπτουμε το σύνδεσμο του Δημόσιου φωτογραφικού άλμπουμ που καταγράφει το πρόβλημα

    Κάντε κλικ για να δείτε τις εικόνες

    Διεκδικούμε

    Να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης άμεσα σε ορισμένα σημεία της πόλης κατά κύριο λόγο στις ήδη υπάρχουσες θέσεις για μηχανοκίνητα δίκυκλα (που πολλές φορές καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα) όπως και στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού και στα δύο αθλητικά κέντρα της πόλης. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε συγκεκριμένες τοποθεσίες για θέσεις στάθμευσης καθώς εφόσον θα θέλατε και το είδος των θέσεων στάθμευσης που θα εξυπηρετούν πραγματικά τις ανάγκες των ποδηλατών.

    Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στο αίτημα μας.

    Μετά τιμής

    Οι Ποδηλάτες Σύρου

GoPetition respects your privacy.

The Αίτημα στις Δημοτικές αρχές για δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ποδήλατα petition to Δημοτική Αρχή Σύρου - Ερμούπολης was written by Ποδηλάτες Σύρου and is in the category Civil Rights at GoPetition.