#Human Rights
Target:
Yeni Kadin
Region:
GLOBAL

Kadınlar, toplumda hala ikinci sınıf insan olarak görülmekte, horlanmakta, aşağılanmakta, “namus” kavramı onlarla bütünleştirildiği için, şiddetin her türünü yaşamakta, katledilmekteler. Hala ucuz işgücü olarak kullanılmakta, cinsellikleri metalaştırılarak fuhuş sektöründe alınıp satılmakta, ev içindeki ücretsiz kölelikleri hala devam etmekte, eğitimlerine önem verilmemekte, siyasal yaşamda ve yönetim mekanizmalarında yeterince yerlerini alamamaktadırlar. Cinsel taciz, tecavüz, enses, zorla evlendirme, kıskançlık, töre ve namus cinayetleri, dünyanın bir çok yerinde kadınların henüz çocuk yaştayken yaşamını karartan suçlar olmasına rağmen, cezaların hiçbir caydırıcılığı olmadığı gibi mahkemelerde de, “kanıtlama” adı altında, kadına olay tekrar tekrar yaşatılarak bir kez daha madur duruma düşürülmektedir.

SUSMA İSYAN ET !

Genelde “Kadın sorunu” olarak adlandırılan kadının bu çifte baskı ve sömürüsü, aslında sadece kadınların değil, tüm toplumun sorunudur.

Bu nedenle, insan hakları ihlalinin bir parçası olan, kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için;

1. Kadına yönelik uygulanan şiddet karşısında verilen cezaların caydırıcı olması ve toplumda bu konuda eğitime özel önem verilmesi,

2. Şiddete uğrayan kadınlar için yeterince barınak açılması, barınaklarda kadınlara şiddetten korunabilmek için özel eğitim verilmesi ve çalışma olanağının sağlanması

3. Ev içi emeğin ücretlendirilmesi,

4. Emzirme odaları ve kreş olmayan işyerlerinde, çalışan anneler için acilen bu ihtiyacın sağlanmasını talep ediyoruz.

Yukarıdaki taleplerle birlikte kadınlara yönelik her türden şiddete karşı çıkıyor, aileden sorumlu bakanlığı ve tüm toplumu bu soruna duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bu kampanya 25 Kasim tarihine kadar surecektir.

GoPetition respects your privacy.

The KADINA YÖNELİK ŞİDDET İNSAN HAKLARI İHLALİDİR petition to Yeni Kadin was written by Yeni Kadin and is in the category Human Rights at GoPetition.