#Unions
Target:
Pros to D.S. & ti Geniki Synelefsi tis Enosis Kathigiton Kallitehnikon Mathimaton Mesis Ekpaidefsis
Region:
Greece

An to keimeno den diavazetai boreite na allaxete to encoding (kodikopoiisi). An kai pali den diavazetai parakalo enimeroste me meso tis istoselidas i sti diefthinsi emailmagazine@yahoo.gr gia na sas to proothiso se greeklish.

Στο email αυτό (ή μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων της ιστοσελίδας του GoPetition) μπορούν να μου στείλουν τα στοιχεία τους και όσοι θέλουν να ενημερώνονται και γενικά να υπάρχει ένα δίκτυο εύκολης επικοινωνίας μεταξύ μας.

Παρακαλώ να προωθήσετε και το ψήφισμα και σε όσους ξέρετε που μπορεί να ενδιαφέρονται.

Το ψήφισμα αναφέρεται στη δυνατότητα των συναδέλφων της επαρχίας να ψηφίζουν στις εκλογές της Ένωσής μας εξ’ αποστάσεως (π.χ. με επιστολική ψήφο), όπως κάνουν και οι συνάδελφοί μας των άλλων ειδικοτήτων (είμαστε από τις ελάχιστες Ενώσεις εκπαιδευτικών –αν όχι η μόνη- όπου για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να ταξιδέψει στην Αθήνα μια συγκεκριμένη μέρα).

Τα προβλήματα και οι ανησυχίες όσων έχουν οργανικές θέσεις στην επαρχία δεν ταυτίζονται απόλυτα με κείνα των Αθηναίων συναδέλφων (π.χ. η είσοδός μας στα δημοτικά ενδιαφέρει περισσότερο όσους δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πάρουν οργανική θέση στον τόπο διαμονής τους), γιαυτό θα ήταν δίκαιο να έχουν και αυτοί τις ίδιες δυνατότητες εκπροσώπησης στα όργανα του κλάδου. Αυτό θα αναβαθμίσει και την Ένωσή μας, κάνοντάς την πιο αντιπροσωπευτική.

Η Ένωσή μας έχει γύρω στα 1.000 μέλη, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2008 ψήφισαν τα 315 απ’ αυτά, ενώ τα τελευταία μέλη του Δ.Σ. που εξελέγησαν είχαν γύρω στις 40 ψήφους, που αντιστοιχούν στο 4% των εγγεγραμμένων μελών.

Οι συνάδελφοί μας των άλλων ειδικοτήτων ψηφίζουν αποκεντρωμένα (συνήθως με επιστολική ψήφο ή –κάποιες μεγάλες ενώσεις- με κατά τόπους κάλπες), ακόμα και αν οι Ενώσεις τους έχουν πολύ λίγα μέλη. Τα στοιχεία για τις Ενώσεις εκπαιδευτικών που αναφέρονται στο ψήφισμα υπάρχουν στο Διαδίκτυο (βρίσκονται με μια αναζήτηση στην ιστοσελίδα της κάθε Ένωσης (π.χ. στη σελίδα με το καταστατικό), που βρίσκεται με αναζήτηση στο όνομα της κάθε Ένωσης.

Ως προς τη διοργάνωση της Καταστατικής Συνέλευσης η οποία απαιτείται για να γίνει η σχετική τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης: το Δ.Σ. της Ένωσης δεν προκήρυξε Καταστατική Συνέλευση το 2008, παρά τη σχετική απόφαση που είχε ληφθεί στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 2008.
Στην αντίστοιχη συνάντηση του Φεβρουαρίου 2009 προσπάθησα ήρεμα να διαβάσω το παρακάτω ψήφισμα αλλά η πρόεδρος της Ένωσης μου αφαίρεσε το λόγο, παρόλο που πολλοί συνάδελφοι ζητούσαν να ακούσουν τι προσπαθούσα να πω, και το πρόγραμμα της ημέρας προέβλεπε (όπως και κάθε χρόνο) συζήτηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, 29/6/2009:
ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΠΕΙΔΗ:
(Δυστυχώς η πρόσκληση της Ένωσης εστάλη στις 10/6 και έφτασε τέλη Ιουνίου και έτσι δεν πρόλαβα να συμπεριλάβω τα παρακάτω δεδομένα στο ψήφισμα):
• Το Δ.Σ. της Ένωσης εξαρχής ήταν αντίθετο με την πρότασή μου, και το Φεβρουάριο του 2008 στη Θεσσαλονίκη είχε κατεβάσει αντιπρόταση (να ψηφίζουν μόνο όσοι έρχονται αυτοπροσώπως στην Αθήνα) την οποία είχε ψηφίσει μόνο η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και δύο άλλα άτομα από τη Θεσσαλονίκη.
• Το θέμα της αποκεντρωμένης ψηφοφορίας δεν περιλαμβάνεται στις τροποποιήσεις που δηλώνει το Δ.Σ. ότι προτίθεται να θέσει (βλ. κυρίως την επιστολή – πρόσκληση σε συνέλευση που εστάλη στα μέλη στις 10/6/2009 αλλά και τις δηλώσεις που έκανε στη Θεσ/κη το Φεβρουάριο του 2009 –ότι θα θέσει το να εγγράφονται στην Ένωση και όσοι διδάσκουν σε δημοτικά, ή το να μη θεωρούνται ΠΕ8 οι απόφοιτοι της Σχολής των Ιωαννίνων). Επίσης δεν συγκροτήθηκαν ποτέ οι ομάδες εργασίας που είπε το Δ.Σ. στη συνάντηση της Θεσ/κης (2/2009) ότι θα συγκροτούσε.
Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ: σύμφωνα με όλους τους σχετικούς νόμους (π.χ. Α.Κ. άρ. 97, 101) ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ. Τα ίδια αναφέρονται και στη σχετική νομολογία (π.χ. Πολ.Πρ.Αθ 9824/78: ‘Είναι ελαττωματική η απόφαση της συνέλευσης που συζήτησε θέμα χωρίς να αναγράφεται στην πρόσκληση ακόμα κι αν προτάθηκε από την πλειοψηφία’). Έτσι, ακόμα και αν η πλειοψηφία των παρόντων στη συνέλευση προσθέσει στην ημερήσια διάταξη της καταστατικής συνέλευσης το θέμα της αποκεντρωμένης ψηφοφορίας, το Δ.Σ. διατηρεί δύο επιλογές: αν ψηφιστεί η δική του πρόταση (να ψηφίζουν μόνο όσοι έρχονται στην Αθήνα) μπορεί να δεχτεί την απόφαση, αν όμως ψηφιστεί η δική μου (να ψηφίζουν όλα τα μέλη της Ένωσης) μπορεί να κηρύξει την απόφαση αυτήν άκυρη επειδή το θέμα δεν περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση.
• Οι νόμοι δεν ορίζουν όσα ορίζουν χωρίς λόγο, και δεν είναι τυχαίο το ότι ο νόμος απαγορεύει να παρθεί απόφαση για θέμα που δεν περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση: κάποιο μέλος της επαρχίας μπορεί με βάση την παρούσα πρόσκληση να αποφασίσει να μην έρθει στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου και την καταστατική συνέλευση, ενώ αν διάβαζε στην πρόσκληση ότι στην καταστατική συνέλευση θα τεθεί σε ψηφοφορία και η δυνατότητα των μελών της επαρχίας να ψηφίζουν χωρίς να ταξιδέψουν πιθανόν να αποφάσιζε φέτος να ταξιδέψει για να ψηφίσει.
Γιαυτό πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να σταλεί ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ που να περιλαμβάνει στα θέματα που θα συζητηθούν στην καταστατική συνέλευση και το θέμα της αποκεντρωμένης ψηφοφορίας. Άλλωστε, το Δ.Σ. έχει και ηθική υποχρέωση να το κάνει αυτό, αφού αυτό έχει ζητηθεί από όλα σχεδόν τα μέλη της Θεσσαλονίκης που ήταν παρόντα στη συνάντηση του Φεβρουαρίου 2008.
• Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ. Η Καταστατική Συνέλευση ορίστηκε για τις 3/9, και διευκρινίζεται στην επιστολή ότι με βάση το άρθρο 21 του καταστατικού η Καταστατική Συνέλευση θεωρείται ότι είναι σε απαρτία όταν παρευρίσκεται τουλάχιστον το 1/2 των ταμειακώς εντάξει μελών. Στην επιστολή όμως αναφέρεται επίσης και ότι ταμειακώς εντάξει θα θεωρηθούν όσοι έχουν καταβάλει την εισφορά τους ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ 1/9/2009!!! ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, αφού όσα από τα μέλη της επαρχίας (που είναι και τα περισσότερα) δεν μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ, και δεν θα συνυπολογιστούν στον συνολικό αριθμό των μελών της Ένωσης. (Ακόμα και αν κάποιος πληρώσει μέσω τραπέζης ή ταχυδρομείου την 1/9 –ξέρετε πολλούς από μας που είναι τόσο οργανωμένοι;;- τα χρήματα δε θα έχουν φτάσει στην Ένωση μέχρι τις 3/9.) Αν από τα 1.000 μέλη της Ένωσης τα 800 ήταν ταμειακώς εντάξει και τυχόν απόφαση λαμβάνονταν από συνέλευση με παρόντα 100 μέλη, η απόφαση αυτή δεν θα ήταν έγκυρη. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ 100 ΠΑΡΟΝΤΕΣ!! Έτσι, ενώ η πλειοψηφία των μελών της Ένωσης (που είναι τα μέλη της επαρχίας) δικαιούται τροποποίηση του Καταστατικού ώστε να μπορεί να ασκεί το δικαίωμα ψήφου της και να μην αποφασίζει γιαυτήν μία μειοψηφία (όσοι παρευρίσκονται στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου) ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ... Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ!! Θυμίζω ότι η Ένωση έχει περισσότερα από 1.000 μέλη, στις εκλογές του 2008 ψήφισαν τα 315 απ’ αυτά, ενώ τα τελευταία μέλη του Δ.Σ. που εξελέγησαν είχαν γύρω στις 40 ψήφους, που αντιστοιχούν στο 4% των εγγεγραμμένων μελών.
Έτσι, σύμφωνα με νομικές συμβουλές που έλαβα, η παραπάνω μεθόδευση του Δ.Σ. της Ένωσης έρχεται σε ουσιαστική αντίθεση με την αρχή της δημοκρατίας και της συμμετοχής – συμμετοχικότητας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η τροποποίηση καταστατικού.
Άλλωστε στο άρθρο 18 του καταστατικού ορίζεται ότι για τροποίηση του καταστατικού απαιτείται η παρουσία του ½ τουλάχιστων ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ (και όχι των μελών που είναι ταμειακώς εντάξει), και ότι το ίδιο αναφέρει και ο Αστικός Κώδικας (ά. 99), τον οποίο επίσης αναφέρει το άρθρο 18 του καταστατικού.
Επίσης, η διευκρίνιση του Δ.Σ. ότι ταμειακώς εντάξει θα θεωρηθούν τα μέλη που έχουν πληρώσει για τη διαχειριστική περίοδο που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου αποτελεί μια αυθαίρετη εκδοχή, καθότι πουθενά στο καταστατικό δε διευκρινίζεται ποιος θεωρείται ταμειακώς εντάξει, συνεπώς είναι καταχρηστική η ερμηνεία του Δ.Σ. ότι όσοι δεν καταβάλλουν τη συνδρομή τους μέσα στο πρώτο τριήμερο της νέας περιόδου χάνουν το συνδικαλιστικό δικαίωμα της συμμετοχής (το να θεωρούνται ενεργά μέλη της Ένωσης). Αντίθετα, στο άρθρο 6 αναφέρεται ότι χάνουν τα δικαιώματά τους όσοι δεν πληρώνουν τη συνδρομή τους ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ (συνεπώς δε χάνουν τα δικαιώματά τους αν έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου και δεν έχουν πληρώσει ακόμα τη συνδρομή τους).
ΕΤΣΙ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 3/9/2009 ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2008-9, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ που θα σταλεί επειγόντως στα μέλη ώστε να αποφασίσουν έγκαιρα αν θα έρθουν στη συνέλευση της Αθήνας.
• Ο φετινός προγραμματισμός του συνεδρίου παρουσιάζει πρωτοφανείς ιδιαιτερότητες: ενώ το συνέδριο γινόταν πάντα Δευτέρα με Παρασκευή, η Γενική Συνέλευση γινόταν Πέμπτη και η ψηφοφορία Παρασκευή, φέτος κατ’ εξαίρεση το συνέδριο γίνεται Τετάρτη με Τρίτη (2-8/9). Η Γενική Συνέλευση (εκλογοαπολογιστική) ορίστηκε για την Παρασκευή 4/9, 16.00-20.00, όπου προφανώς η προσέλευση θα είναι ελάχιστη, οι δε εκλογές για το Δ.Σ. για τη Δευτέρα 7/9, ημέρα εργαστηρίων για όσους θα έχουν μπορέσει να εγγραφούν. Έτσι, αν κάποιο μέλος της επαρχίας ενδιαφέρεται για τα συνδικαλιστικά και θέλει να παραστεί στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση (Παρασκευή) καθώς και να ψηφίσει (Δευτέρα) θα πρέπει να επιβαρυνθεί και το κόστος του ξενοδοχείου Σάββατο και Κυριακή (πράγμα πρωτοφανές).
Είναι επίσης προφανές ότι οι εκλογές δε θα έχουν τη συμμετοχή που είχαν πάντα, αφού θα γίνουν σε μέρα μικρής προσέλευσης (Δευτέρα, μέρα εργαστηρίων και ίσως και ομιλιών) ενώ συνήθως γίνονταν την τελευταία μέρα, που δίνονται και οι βεβαιώσεις.

Παρακαλώ να παρακολουθείτε την σελίδα αυτήν για ενημερώσεις!

Το link με το παρόν ψήφισμα έχει ήδη σταλεί στην Ένωση, στη διεύθυνση enoshkkm@otenet.gr, για να μπορούν να οργανώσουν έγκαιρα όσα ζητούνται, να παρακολουθούν τον αριθμό των υπογραφών που συλλέγονται ή να υποστηρίξουν τη δική τους άποψη.

Τέλος, είναι προφανές ότι θα είναι καλό ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Εδώ έχω αναρτήσει την επιστολή - πρόσκληση της Ένωσης:
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της επαρχίας δεν μπορούν να πληρώσουν τη συνδρομή τους (για το 2009-2010) μέχρι τη μέρα της καταστατικής συνέλευσης (έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στους ταμειακώς εντάξει), αφού η επιστολή αυτή δεν περιλαμβάνει το γνωστό απόκομμα για αποστολή των χρημάτων με το ταχυδρομείο, που περιλαμβάνεται πάντα στις επιστολές με τις οποίες καλούμαστε να πληρώσουμε τη συνδρομή μας.

Έτσι, οι αποφάσεις θα παρθούν και πάλι από τη μειοψηφία εκείνη που κατοικεί στην Αθήνα ή ταξιδεύει για το συνέδριο, παρόλο που στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι και τουλάχιστον παράτυπο

σελίδα 1:
Πρόσκληση της Ένωσης, 10.6.2009, σελ. 1

σελίδα 2:
Πρόσκληση της Ένωσης 10.6.2009, σελ. 2

Πέρυσι στην ετήσια συνάντηση της Θεσσαλονίκης (Φεβρουάριος 2008), όπου υπήρχε μαζική συμμετοχή, υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (γύρω στο 90%) η πρόταση της συναδέλφου Ισμήνης Σακελλαριάδη να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Ένωσης που ζουν και εργάζονται στην επαρχία να ψηφίζουν στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της Ένωσης χωρίς να απαιτείται να κατεβαίνουν στην Αθήνα τη μέρα των εκλογών για να ψηφίσουν. Μειοψήφισε η άποψη του Δ.Σ. της Ένωσης ότι για να ψηφίζουν τα μέλη αυτά θα πρέπει απαραιτήτως να βρίσκονται στην Αθήνα τη μέρα των εκλογών.

Τα προβλήματα και οι ανησυχίες όσων έχουν οργανικές θέσεις στην επαρχία δεν ταυτίζονται απόλυτα με κείνα των Αθηναίων συναδέλφων (π.χ. η είσοδός μας στα δημοτικά και πολλά άλλα ενδιαφέρουν περισσότερο όσους έχουν οργανικές θέσεις στην επαρχία, διότι συνήθως είναι νεότεροι στην υπηρεσία και γιαυτό δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν οργανική θέση στον τόπο διαμονής τους).

Για να υλοποιηθεί αυτό που ψηφίστηκε θα πρέπει να προκηρυχθεί καταστατική συνέλευση, για να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο καταστατικό της Ένωσης. Αυτό, όμως, δεν έγινε το Σεπτέμβριο του 2008. Καλωσορίζουμε τη δήλωση του Δ.Σ. της Ένωσης ότι φέτος προσανατολίζεται στο να προκηρύξει καταστατική συνέλευση για να τροποποιηθούν άρθρα για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ένωσης, ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΗ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ (π.χ. την ημέρα διανομής των βεβαιώσεων), ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ (ΠΡΟΣΘΗΚΗ 30.6: ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ) ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΑΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ (π.χ. με επιστολική ψήφο). (ΠΡΟΣΘΗΚΗ 30.6: ΕΠΙΣΗΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΤΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ 2008-9, ΚΑΘΟΤΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ –ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ- ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, ΩΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ.)
Απ’ όσο γνωρίζουμε είμαστε από τις ελάχιστες ενώσεις εκπαιδευτικών (αν όχι η μόνη) όπου για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να ταξιδέψει στην Αθήνα, ενώ οι συνάδελφοί μας των άλλων ειδικοτήτων ψηφίζουν αποκεντρωμένα και εξ αποστάσεως (συνήθως με επιστολική ψήφο ή –κάποιες μεγάλες ενώσεις- με κατά τόπους κάλπες) ακόμα και αν οι ενώσεις τους έχουν πολύ λίγα μέλη (π.χ. -πέρα από την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, που είναι μεγάλες Ενώσεις- και ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Αγγλικής της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, η Πανελλήνια Ένωση Αποφοίτων Ωδείων και Μουσικών Δημόσιας Εκπαίδευσης, η Ένωση καθηγητών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και άλλοι.)

Θα ήταν ευχής έργο να βρισκόμαστε όλοι στην Αθήνα τη μέρα των εκλογών για να υπάρχει διαπροσωπική επαφή και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων των υποψηφίων και όλων των εκλογέων, αλλά οι περισσότεροι συνάδελφοι της επαρχίας δεν μπορούν να μετακινούνται κάθε χρόνο είτε γιατί δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος του ταξιδιού και της διαμονής τους στην Αθήνα είτε γιατί έχουν οικογενειακές ή άλλες υποχρεώσεις. Άλλωστε, ευχής έργο θα ήταν και να μπορούσαν και οι Αθηναίοι συνάδελφοι να παρίστανται στις συναντήσεις των μελών της επαρχίας και να μετέχουν και στους δικούς τους προβληματισμούς.

Μία επιπλέον αδικία είναι και το γεγονός ότι συχνά οι συνάδελφοι της επαρχίας δεν μπορούν να ψηφίσουν γιατί κάποιοι διευθυντές δεν τους δίνουν άδεια για να παρακολουθήσουν το συνέδριο του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, όπου γίνονται και οι εκλογές (την τελευταία μέρα του συνεδρίου) ή τους υποχρεώνουν να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας (αν τους έχει απομείνει).

Τα προβλήματα και οι ανησυχίες όσων ζουν και εργάζονται στην επαρχία δεν ταυτίζονται απόλυτα με εκείνα των Αθηναίων συναδέλφων, και θα ήταν δίκαιο να έχουν και αυτοί τις ίδιες δυνατότητες εκπροσώπησης στα όργανα του κλάδου.

ΤΕΛΟΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ), ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ.

GoPetition respects your privacy.

The Apokentromeni Psifoforia kai Katastatiki Synelefsi petition to Pros to D.S. & ti Geniki Synelefsi tis Enosis Kathigiton Kallitehnikon Mathimaton Mesis Ekpaidefsis was written by Ismini Sakellariadi and is in the category Unions at GoPetition.