#Human Rights
Target:
Cyprus
Region:
GLOBAL

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από την αναμέτρηση του Κυπριακού Ελληνισμού με την τρισχιλιετή και πλέον Ιστορία του, αναμέτρηση κατά την οποία το 76% απέρριψε το ξένης έμπνευσης και εν μέρει ελληνικής αποδοχής διχοτομικό σχέδιο Ανάν, διασώζοντας με την ψήφο του την Κυπριακή Δημοκρατία και αρνούμενο να προσυπογράψει την καταδίκη του, να υποθηκεύσει το μέλλον του και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Με το ιστορικό του ΟΧΙ ο Κυπριακός Ελληνισμός αρνήθηκε το αδιανόητο τερατούργημα για τα δεδομένα που ισχύουν σε όλα τα ελεύθερα, δημοκρατικά και ευνομούμενα κράτη του 21ου αιώνα, και το οποίο σχέδιο:

Βρισκόταν σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές, τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ όσον αφορά την εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή της βόρειας Κύπρου από τον τουρκικό στρατό.

Περιφρονούσε τις Διεθνείς Συμβάσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρέκαμπτε τις καταδικαστικές για την Τουρκία αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιχειρούσε τεχνηέντως την αποδοχή αποστέρησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου από τους πολίτες χώρας η οποία πληρούσε όλα τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακριβώς τις παραμονές της πλήρους ένταξής της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

‘’ Φίλοι μιας Ελεύθερης Κύπρου ‘’

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004: ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ

Επιχειρούσε την κατάλυση της κυπριακής Δημοκρατίας.

Σήμερα, 5η επέτειο του Δημοψηφίσματος

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΛΥΣΗ η οποία:
Θα επαναφέρει τροποποιημένο το σχέδιο Ανάν, οποιαδήποτε ονομασία και αν του προσδώσουν.

Θα διαχωρίζει τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας με κριτήρια φυλετικά, θρησκευτικά, γλωσσικά ή άλλα.

Θα αποδέχεται το μη παραγραφόμενο έγκλημα του εποικισμού και θα νομιμοποιεί τους εποίκους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ

η οποία:
1. Θα προβλέπει την αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού από την Κύπρο.

2. Θα αναγνωρίζει και θα εγγυάται τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των ΝΟΜΙΜΩΝ υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις.
3. Δεν θα αποκλείει από κανέναν ΝΟΜΙΜΟ Κύπριο πολίτη το διακαίωμα ελεύθερης διακίνησης και ασφαλούς απόλαυσης της περιουσίας του.

3.Δεν θα παρέχει δικαίωμα επέμβασης σε τρίτους καθώς και διαιτητικές, επιδιαιτητικές, δικαστικές ή άλλες αρμοδιότητες στη λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

4.Δεν θα παραβιάζει την ανεξαρτησία κράτους-μέλους του ΟΗΕ και της Ε.Ε. και δεν θα αποδυναμώνει με οποιονδήποτε τρόπο, άμεσο ή έμμεσο, τις εξουσίες του.

ΖΗΤΟΥΜΕ

από την Κυπριακή πολιτική ηγεσία και την Κυπριακή κυβέρνηση;
Να σεβαστούν την ετυμηγορία του 76% και να απορρίψουν προτεινόμενες λύσεις που επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν με άλλο ένδυμα.

Να επιδιώξουν λύση σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και συνάδουσα προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που παρέχει στην Κύπρο η ιδιότητα του πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να μην παραγνωρίζουν ότι η ακλόνητη πίστη στις αρχές, τις αξίες και το δίκαιο του Αγώνα μας έκαναν δυνατή την αποτίναξη του ζυγού 400 χρόνων τουρκικής σκλαβιάς.

GoPetition respects your privacy.

The ‘’ Φίλοι μιας Ελεύθερης Κύπρου ‘’ petition to Cyprus was written by Peter Stefanidis and is in the category Human Rights at GoPetition.