#Roads & Transport
Target:
MÁV Zrt., BKV Zrt., Gazdasági és Közlekedési Minisztérium
Region:
GLOBAL

Tisztelt utastársaim! Itt az ideje, hogy kiálljunk magunkért és rávegyük a MÁV, BKV és más közlekedési vállalatok dolgozóit, hogy biztosítsák számunkra azokat a szolgáltatásokat, amikért fizettünk és nekünk jogosan járnak! Ne tűrjük, hogy a MÁV dolgozói miatt kirúgnak minket munkahelyünkről, ne tűrjük, hogy ők nekünk kárt okoznak, hogy minket félelemben tartsanak! Írjátok alá, álljunk ki jogainkért, terjesszétek ezt a petíciót! Rendes nevet, címet írjatok be, mert a petíció a BKV, a MÁV és a Közlekedési és Gazdasági Minisztériumnak szól, ők is látni fogják hogyan haladunk.

Tisztelt MÁV Zrt., BKV Zrt., valamint Gazdasági és Közlekedési Minisztérium!

Mi a MÁV, BKV és más hasonló szervezetek sztrájkhullámainak károsultjai megelégeltük a szakszervezetek önző, cinikus és teljesíthetetlen követelőzéseit, aljas módszereit és azt, hogy megtagadják számunkra azon nélkülözhetetlen szolgáltatások nyújtását melyeket jegyek, bérletek formájában megvásároltunk. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a jelen gazdasági körülmények miatt instabillá váló munkahelyünktől a vasúti és egyéb közlekedésben dolgozók önzése és alacsony munkamorálja miatt kelljen megválnunk. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy addig, amíg mi örülünk, hogy meg tudjuk keresni kenyerünket és el tudjuk tartani családjainkat, egyesek a mi kárunkra jogosulatlanul követelőzzenek biztos állásuk tudatában. Ugyanakkor tudjuk és egyben elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az irreális követelések teljesítése (mint ahogyan az a BKV esetében is történt) többletköltséget jelent a MÁV-nak, melyeket ránk fogyasztókra fognak hárítani megnövelt jegyár, állami szinten megnövelt adó formájában. A mi keresetünket senki nem emeli meg, megsarcolni magunkat nem hagyjuk. Ez okból követeljük:

1. A sztrájk mielőbbi letörését.
2. A sztrájktörvény módosítását.
3. Az általunk megvásárolt közlekedési szolgáltatások folytonosságának mindenkori biztosítását.
4. A MÁV, BKV és egyéb közlekedési szervezetek utasbarát átalakítását, az utas érdekeinek előtérbe helyezését az ott dolgozók érdekeivel szemben.
5. Követeljük a gazdaságosan működő, olcsó tömegközlekedést!
6. Követeljük, Gaskó István lemondatását, a VDSZSZ, a Liga Szakszervezetek és a BKV szakszervezet vezetőinek lemondását!

Amennyiben követeléseinket nem teljesítik, kénytelenek leszünk más közlekedési módokra áttérni, mi is „sztrájkba” kezdünk. BKV és MÁV helyett autóba vagy akár biciklire szállunk, tiltakozásképp jegy és bérlet nélkül utazunk!

GoPetition respects your privacy.

The Utasok tiltakozása az öncélú sztrájkhullám ellen petition to MÁV Zrt., BKV Zrt., Gazdasági és Közlekedési Minisztérium was written by Aurelius and is in the category Roads & Transport at GoPetition.