#Arts & Entertainment
Target:
ARTISJUS
Region:
Hungary

A magyarországi zenésztársadalom megmentéséért!

Tisztelt Vezetőség!

Alulírott szerzők, mint az Artisjus Magyar Szerzői jogvédő Iroda Egyesület tagjai megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy a 2007-ig érvényes mandátumú Vezetőség 316/2006-os számú, a felosztási szabályzatot módosító határozata mennyire előnytelen módon befolyásolta az élőzenei jogdíjak felosztását. A korábbi években realizált szerzői jogdíjaink ezzel a döntéssel olyan alacsony összegekre redukálódtak, melyek többünket egzisztenciális válságba, pályaelhagyásra vagy -módosításra (akár még határainkon kívülre is) kényszerítenek.

A magyar zenei élet szereplőiként, műfajtól, kortól stb. függetlenül mindannyian úgy gondoljuk, hogy a fenti döntéssel elindított tendencia – a magyarországi zenésztársadalom megmentéséért – még visszafordítható. Ezért kérjük a T. Vezetőséget, hogy a fenti határozatban hozott korábbi döntést szíveskedjenek felülvizsgálni, és a felosztási szabályzat vonatkozó pontjait a korábbi állapotoknak megfelelően visszaállítani.

Ezzel egyidőben kérjük, hogy az élőzenei jogdíjakkal kapcsolatos reklamációs időintervallum – szintén a korábbiaknak megfelelően – ismét 5 év legyen.

Tisztelettel,

The Nyílt levél az Artisjus vezetősége felé petition to ARTISJUS was written by Peticio and is in the category Arts & Entertainment at GoPetition.

Petition Tags

artisjus